De beroemde Matterhorn in Zwitserland. Foto alex.ch

Zwitserland verwelkomt rijke Aziaten

De beroemde Matterhorn in Zwitserland. Foto alex.chDe Zwitserse toerismesector richt zich steeds meer op de rijke en superrijke Aziaten. Het aantal rijken op dat continent groeit met zo’n negen procent per jaar. Geen andere regio in de wereld kent zo’n sterke toename, waar de Zwitsers gebruik van willen maken.

Volgens Véronique Kanel van het Zwitserse Toerismebureau kan Zwitserland veel winst maken als het rijke Aziaten naar de bergen weet te lokken. Als voorbeeld noemt zij de aanwezigheid van het Zwitserse toerismebureau op een luxe reisbeurs in Shanghai. “Wij proberen de marktleiders in het toeristische luxesegment naar Zwitserland te krijgen, om aan de wensen van vermogende Aziaten te kunnen voldoen.”

Naast de groei van het aantal Aziatische toeristen verdienen de Zwitsers ook met luxehorloges aan de welvaartstoename in Azië. Grote merken als Rolex, Omega en Cartier zien hun omzet in Azië sterk toenemen. In augustus ging 29 procent van de horloge-export naar China en Hongkong.Bron: 20min.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling