Het Zwitserse bergdorpje Obermutten is een hit op Facebook

Zwitsers bergdorpje Obermutten is hit op Facebook

Het Zwitserse bergdorpje Obermutten is een hit op FacebookObermutten is een klein dorpje in het Zwitserse kanton Graubünden en telt maar 79 inwoners, 1 kerk en 1 hotel-restaurant. Toch is dit dorpje inmiddels wereldberoemd geworden dankzij hun Facebook-campagne. Inmiddels hebben al meer dan 12.500 mensen aangegeven dat ze dit dorpje 'leuk' vinden.

De burgemeester van het minuscule bergdorpje wilde meer toeristen en hij bedacht een campagne. Wie de Facebookpagina van Obermutten liket, wordt als dank met zijn of haar foto op het informatiebord in het dorpje gehangen. De actie was een groot succes. Binnen vier weken had het dorpje fans uit 32 landen van alle continenten. Nu is het informatiebord allang niet meer genoeg om iedereen een plekje te geven. Ook de muren van huizen en het restaurant worden nu gebruikt voor de foto's.

Meer dan 60 miljoen mensen ter wereld hebben nu gehoord van het ooit zo onbekende Obermutten. Het bergdorpje heeft nu de meest actieve Facebookpagina van Zwitserland, meer fans dan steden als Helsinki en 4 op de 5 fans laten ook hun reactie achter op de pagina, dat is zelfs beter dan de pagina's van bijvoorbeeld Lady Gaga of Coca Cola. Als extra dank voor de overweldigende belangstelling heeft de dochter van de burgemeester een zelfgebreide sjaal verloot onder de fans van het dorpje. Die sjaal ging naar een Zuid-Koreaanse fan. 

Bekijk hier de Facebookpagina van Obermutten en like ook onze pagina, die nog geen 12.500 fans heeft.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.