Foto via pixabay

Frankrijk scoort hoog bij beste skigebieden

Uit een enquête van reisorganisatie Wintertrex blijkt dat de skigebieden in Frankrijk het meest gewaardeerd worden door Europese wintersporters. Zowel de eerste als de tweede plaats zijn voor skigebieden in Frankrijk. De top drie wordt compleet gemaakt door Oostenrijk.

Algemene top 3 skigebieden

De enquête is gebaseerd op de uitkomsten van een enquête die vijf seizoenen achter elkaar is gehouden. In totaal hebben 40.000 reizigers de enquête ingevuld en de respondenten komen uit acht verschillende landen. Op de eerste plaats staat het skigebied La Plagne in de Franse Alpen. De nummer twee is Les Trois Vallées tevens in de Frans Alpen. Het bekende skigebied Val Thorens kun je hier vinden. De derde plaats is voor Sölden in Oostenrijk. 

Hoge scores

Alle drie de genoemde skigebieden worden beoordeeld met een 9,5 of hoger. Er waren meer gebieden die een 9,5 kregen zoals Sölden, wat op de derde plaats staat. Wanneer skigebieden dezelfde score hadden is de plaatsing op basis van de aanbevelingspercentage gebeurd. In totaal werden er 250 skigebieden meegenomen in de enquête. 

Nederlandse top 3 skigebieden

De algemene top drie lijkt redelijk op de top drie die gebaseerd is op de Nederlandse respondenten. Ook hier staat La Plagne bovenaan aan de lijst, maar wordt gevolgd door Sölden. De derde plaats in de Nederlandse lijst is voor het Oostenrijkse Almenwelt Lofer. Opvallen is dat Les Trois Vallées niet in de top 10 van de Nederlandse lijst staat. 

Eerste skigebieden dit weekend open

De meeste skigebieden zijn al warm aan het draaien voor het skiseizoen. Zeker in de Alpen zijn ze druk bezig sinds de winter daar afgelopen weekend is begonnen.  In het noordwesten van de Alpen viel er tot 150 centimeter sneeuw.  Hierdoor hebben veel skigebieden besloten om dit weekend open te gaan. Het is een aangenaam verschil met vorige jaar, toen er tijdens de eerste week van de kerstvakantie weinig skigebieden open waren door te weinig sneeuw. Met de huidige sneeuwval ziet er een stuk beter uit voor de kerstvakantie die over een paar weken begint. 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer