Review: Vaude Elope Fleece Jacket

Review: Vaude Elope Fleece Jacket (h)eerlijke fleecejas

Wandelen doe ik nu nog meer dan voor deze coronatijd. En deze winter is ideaal, de warme zonnige dagen en regenweken wisselen af met dagen vol sneeuw en ijs en alles wat er tussenin zit. Een goede fleecejas hoort bij de standaard uitrusting en de nieuwe Vaude Elope Fleece Jacket ging een paar weken met mij mee op pad.

Kort omschreven: kleurig, zacht van binnen, met capuchon, snel droog en lekker warm. Maar er is veel meer over de Elope Fleece te vertellen. De zachte binnenkant is gemaakt van ongeverfde stof gemaakt van houtcellulosevezels. Deze stof, Lyocell, is 100% biologisch afbreekbaar in zowel zoet en zout water. Bij veel fleeces komen er tijdens het wassen microplastics vrij, dat is bij deze fleece dus niet het geval. En de stof is warm en houdt geurtjes tegen. Bovendien is hij allergieremmend, al heb ik dit zelf niet kunnen testen.

De buitenkant is gemaakt van 62% gerecycled polyester. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, ik had de flitsende turquoise Riviera. De jas heeft twee handige steekzakken en een goed aansluitende capuchon. En heb je hem even niet aan, dan is hij klein en licht op te bergen in je rugzak. Kortom, een heerlijk handige fleecejas die niet alleen zeer functioneel is, er leuk uitziet en ideaal is voor wat koeler weer, maar ook duurzaam geproduceerd is.

Vanzelfsprekend heeft de Elope Fleece Jacket het Vaude Greenshape label. Dit label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign gecertificeerde materialen. 

Plus en min

+ Heerlijk voor tijdens het wandelen en erna 
+ Duurzaam geproduceerd
- Ik hou van iets lossere capuchons
- De buitenkant kan enigszins gevoelig zijn voor contact met klittenband en ruwe oppervlakken. 

Adviesprijs: € 140,–

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?