De Höllentalangerhütte. Foto via DAV-Sektionen München & Oberland

De Höllentalangerhütte is weer open

De Deutsche Alpen Verein (DAV) heeft de Höllentalangerhütte weer heropend. In 2013 werd de hut afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Op 15 augustus  opende de hut voor het eerst weer haar deuren. Op 23 augustus volgde de feestelijke officiële opening.

De Höllentalangerhütte werd in 2013 gesloten. De oude hut voldeed niet meer aan de nieuwste eisen op het gebied van brandveiligheid en sanitair. Daarom besloot de DAV de hut volledig te vervangen voor nieuwbouw, die aan de hoogste standaarden voldeed. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Een groep liefhebbers van de oude en traditionele hut diende een petitie in om de nieuwbouw te voorkomen. Het oudste deel van de hut wordt bewaard en verplaatst naar het Alpenmuseum in München.

Nieuw ontwerp van de Höllentalangerhütte

Een van de struikelblokken was het ontwerp. De nieuwe hut lijkt namelijk in geen enkel opzicht op de oude klassieke berghut met zadeldak. De nieuwe Höllentalangerhütte  is zo gebouwd dat de kans op schade bij lawines zo klein mogelijk is. Het dak loopt over in de bergwand. Zo beuken eventuele lawines de muren van de hut niet omver, maar rollen ze over het dak heen, waardoor de hut blijft staan. De bouw van de nieuwe hut was echter geen gemakkelijke klus. Er waren maar liefst 650 vluchten nodig om al het bouwmateriaal op de juiste plek te krijgen. De nieuwe hut heeft in totaal 106 slaapplaatsen en is normaliter geopend van mei tot en met oktober.

De Höllentalangerhütte

De Höllentalangerhütte ligt op 1378 meter hoogte in de regio van Garmisch-Partenkirchen. De Höllentalangerhütte  is een uitvalsbasis voor bergsporters die de Zugspitze via de Höllentalroute beklimmen. Ook zijn er rondwandelingen die vanuit de hut beginnen. In 1893 verscheen er voor het eerst een hut op deze plek.
 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?