Venedigergroep

Venedigergroep

De Venedigergroep ligt voor het grootste gedeelte in het Oostenrijkse Salzburg en een klein gedeelte ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol. De Venedigergroep is de westelijkste en het meest met gletsjers bedekte deel van de Hohe Tauern en ligt tussen Krimmler Tauern (2633m) en Felber Tauern (2481m).

De Großvenediger is de hoogste bergtop van de Venedigergroep in de Hoge Tauern en ligt in Oostenrijk. De hoogste top van de Venedigergroep in Italië is de Dreiherrnspitze (3499 m). 

Andere toppen in de Venedigergroep (allen in Oostenrijk) zijn de Großer Geiger (3360 m), de Weißspitze (3300 m) en Hoher Eichham (3371 m). Ook zijn er diverse schitterende bergmeren te vinden, zoals de Eissee (2664 m), Plattachsee (2199 m) en de Seebachsee (2083 m).

hoch-tirol-trail
Nieuws - 19 mei 2022

Over de nieuwe Hoch-Tirol-Trail loop je in drie dagen van Kasern (in Prettau) in het Ahrntal naar Hinterbichl bij Prägraten am Großvendiger in Osttirol.

Reisverhaal - 23 jan 2012

Waar andere kinderen het helemaal naar hun zin hebben in zonnige gebieden, luierend aan het strand, werd ik mijn eerste keer in Oostenrijk al helemaal verliefd op het land, ondanks dat het enige Duits dat ik sprak bestond uit 'schnitzel'. Na het vorige jaar op Kreta geweest te zijn, gingen we nu weer terug naar dit prachtige bergland, en dit jaar een paar van die machtige reuzen bedwingen.

Blog - 25 jul 2011

Jonas is tien en al goed ingewerkt. Met een schort helpt hij mee in de keuken; ‘s avonds na het diner is hij de cafébaas achter de biertap. Jonas en zijn kleine zusjes, Johanna en Julia, moeten pas op 14 september weer naar school. Ze hebben het enorm naar hun zin op de Kürsinger Hütte, hoog boven de gletsjers van het Venedigermassief. Zo te zien weten ze zichzelf goed te vermaken.

Matreier Tauernhaus
Wandelroute - 11 mei 2011

In anderhalf uur loop je van het Matreier Tauernhaus naar het Venedigerhaus in het Innergschlöss, 'het mooiste daleinde van de Oost-Alpen'. Vanaf het gehucht Außergschlöss verdwijnen de mooie sneeuwpiramides van Groß- en Kleinvenediger nooit uit beeld.

Birnlücken-Hütte, zweiländertrek
Wandelroute - 11 mei 2011

Afwisselende driedaagse huttentocht in het grensgebied van Salzburg en Zuid-Tirol. Er zijn vele varianten mogelijk, dit is er één van.

Zwei-Länder-Trek, Hohe Tauern, Venedigergroep
Wandelroute - 11 mei 2011

Afwisselende driedaagse in het grensgebied van Salzburg en Zuid-Tirol. Er zijn vele varianten mogelijk, dit is er één van. Een goede conditie is noodzakelijk vanwege de hoogteverschillen. Voor de pasovergangen (Steige) op dagen 2 en 3 moet men tredvast en vrij van hoogtevrees zijn.

Neukirchen
Wandelroute - 11 mei 2011

Ontspannen panoramawandeling door almen en bossen op de hellingen van de Grasberge. Magnifieke doorkijkjes in het dal en op de bergkammen van de Tauern. Vooral in de herfst een aanrader. 

Larmkogel By ChristianEngl (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Wandelroute - 11 mei 2011

Stevige klim naar dé uitzichtsberg van Oberpinzgau waarbij er op het laatst wat handenwerk aan te pas komt. De Larmkogel biedt een adembenemend panorama over de Hohe Tauern. De beste route is vanuit het Hollersbachtal. Alleen aangeraden bij goed weer. Goede conditie vereist.

Wandelroute - 11 mei 2011

Een huttentocht voor het hele gezin. Deze wondermooie klim naar een oergezellige hut boven het Hollersbachtal voert door hoogveengebied en langs een prachtige waterval. Met wat geluk ontdek je nesten van lammergieren in de rotswand. De oergezellige Fürther Hütte (2201 m) heeft een speeltuintje, gezinskamers en serveert regionale gerechten. Reserveren aanbevolen.

Habachtal
Wandelroute - 11 mei 2011

Op deze themawandelweg door het Habachtal vertellen informatieborden je over de mineralen uit de streek.

Wandelroute - 11 mei 2011

Verborgen juweeltjes zijn de 80 meter hoge Sulzbachfall waarlangs je omhoog klimt en het ongerepte Untersulzbachtal erachter, een Sonderschutzgebiet. De Kleinvenediger (3471 m) blijft in zicht tot aan de authentieke Finkalm daterend uit 1807. 

Wandelroute - 11 mei 2011

Deze relatief makkelijke themaweg begint achter in het Obersulzbachtal en gaat tot aan een prachtig gletsjermeer, dat in 2003 is ontstaan. 

Pagina's

Abonneren op Venedigergroep