hoch-tirol-trail

Nieuwe wandelroute: de Hoch-Tirol-Trail

Tirol is een nieuwe huttentocht rijker. Over de Hoch-Tirol-Trail loop je in drie dagen van Kasern (in Prettau) in het Ahrntal naar Hinterbichl bij Prägraten am Großvendiger in Osttirol. Grote delen van de tocht lopen door het verlaten en stille hooggebergte.

De route loopt hoog door de bergen op de grens tussen Oostenrijk en Italië. De route belooft een tocht te zijn door prachtige en ruige bergnatuur, al was het maar omdat je door twee natuurparken wandelt. In Zuid-Tirol trek je door het natuurpark Rieserferner-Ahrn, aan de Oostenrijkse kant van de grens wandel je door de Hohe Tauern. 

Voor ervaren bergwandelaars

Wie vanuit Zuid-Tirol naar Oostenrijk wandelt, krijgt een stevige wandeling voor de kiezen. De route van in totaal 25 kilometer lang, laat je dan 1490 hoogtemeters klimmen en 1000 meter dalen. Het hoogste punt van de tocht ligt op 2926 meter. De route is dan ook een voor ervaren bergwandelaars want op sommige plekken is het klimmen en klauteren lang kettingen, of is het pad moeilijk te herkennen. Het kan soms even zoeken zijn om de markeringen te vinden.

Wel goed aangegeven zijn de laatste stukken richting de Clarahute en de Lenkjöchlhütte, waar je kan overnachten. Beide hutten zijn drukkere plekken waar meerdere wandelroutes samenkomen. Ruim van tevoren reserveren voor een overnachting, wordt dus aangeraden.

Openbaar vervoer

De Hoch-Tirol-Trail is een wandeling van A- naar B, je komt dus niet op hetzelfde punt uit als waar je begon. De eindes van de route in Kasern in Prettau en Hinterbichl zijn wel met het openbaar vervoer bereikbaar. In de omgeving zijn veel mogelijkheden om snel (en goedkoop) met de bus naar het start- en eindpunt te gaan.

Meer informatie

Meer weten, of alvast wat kaarten downloaden? Dat kan hier! 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past