Bijzondere ontmoeting van Valerie Bouwmeester

Jaren geleden besloot ik de cd, die ik ooit had gekocht op een paranormale beurs, eens op te zetten. Het was een cd met een meditatie erop, bedoeld om je spirituele gids te ontmoeten. Eerlijk gezegd was ik er een beetje sceptisch over. Weliswaar geloof ik zeker dat er meer tussen hemel en aarde is, maar of het met die cd zou lukken om mijn gids te ontmoeten... ik had zo mijn bedenkingen.

Ik installeerde me op bed, had de gordijnen dicht gedaan, ging gemakkelijk liggen. De cd begon met een korte uitleg. Afwachtend probeerde ik me te ontspannen op het bed. Dat ontspannen lukte vrij aardig, al snel zweefde ik voor mijn gevoel een beetje weg. De stem en de muziek op de cd leken van steeds verder weg te komen. De stem nam me mee naar een dorpje in Nepal en liet me met veel details kennis maken met de prachtige omgeving.

Langzaam nam hij me mee de berg op, waarbij ik steeds meer van de omgeving zag en voelde. Het was een hele mooie reis. Ik had niet verwacht om zo meegesleurd te worden in het verhaal. Het pad kronkelde over de berg en langzaam en in een staat van volkomen rust en tevredenheid kwam ik steeds hoger. Mijn zintuigen leken scherper dan ooit. Ik kwam uit op een adembenemend plateau met een schitterend uitzicht.

Aan de andere kant van het plateau zag ik een schim staan. Ik liep hier langzaam naartoe en sloot de schim in mijn armen. Het bleek mijn spirituele gids te zijn. Op het moment dat ik haar omhelsde voelde ik zoveel warmte en zachtheid. Hoewel ik er niet te theatraal over wil doen, was na deze ontmoeting mijn leven niet meer hetzelfde. Dit was met recht een hele bijzondere ontmoeting in de bergen.

Dit verhaal is een inzending voor de Bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!