De Ruta de los Volcanes (GR 131) op La Palma

De Ruta de los Volcanes (ook bekend als de GR 131) loopt dwars over het Canarische eiland La Palma. Op pad naar Roque de Los Muchachos, met zijn 2423 meter het hoogste punt van de route, had ik een bijzondere ontmoeting met... mezelf! In de mist die rondom de top hing zag ik mijn eigen schaduw in het midden van een volledige regenboog.

Verbaasd probeerde ik te zwaaien met mijn armen, en ja hoor, mijn schaduw in de kleurencirkel zwaaide terug! Fantastisch! Als ik verder wandelde volgde de cirkel mijn bewegingen. Snel enkele foto’s nemen en een filmpje maken van dit fenomeen. Ik herinnerde me hierover al iets gelezen te hebben, en na bij thuiskomst mijn collectie Bergen Magazine te doorbladeren vond ik het antwoord. Het zeldzame verschijnsel dat ik zag heet het Brocken-spectrum. Handig! Zo’n naslagwerk! Een ontmoeting als deze maakt een tocht nog onvergetelijker!

Dit verhaal is ingezonden door Jelle de Bock voor de bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.