Bergen Magazine

Jezelf tegenkomen, maar dan anders

Het kan soms bijzonder lopen. Adam is een Rotterdamse bergwandelgids die net als ik een nachtje in de Refuge de Bostan (1763 m) nabij de Franse gemeente Samoëns in de Haute-Savoie verbleef. Hij begeleidde een groep Nederlandse jongeren tijdens een meerdaagse bergtocht door het prachtige kalksteengebied en ik was er met een groepje botanisten om alpiene planten te determineren.

Daar ik niet vaak Hollanders tegenkom, raakten we geanimeerd aan de praat over van alles en nog wat. En wat denk je dat Adam in een waterproof plastic hoesje met zich meezeult in zijn rugzak? Mijn artikel over gemzen en alpensteenbokken! Hij had de pagina’s uit Bergen Magazine (nummer 04 uit augustus 2020) gescheurd en toverde het pardoes tevoorschijn met de woorden “ik heb zo’n goed stuk over gemzen en steenbokken”. Ik kon mijn ogen niet geloven, “maar ik heb dat geschreven!”, riep ik uit, trots als een pauw.

Geen mooier compliment dan een bergprofessional die op een meerdaagse bergtocht - waarop je toch nauwkeurig elk item dat je in je rugzak stopt, overweegt - mijn artikel als referentie mee de bergen in neemt. En wat is vervolgens de kans dat we elkaar tegen het lijf lopen, een gesprek aangaan en hij me mijn eigen artikel toont? Of ik er even mijn handtekening op wil zetten voor een foto? Nou uiteraard! Ik zit er nog van te glimmen!

Bergen Magazine

 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?