Patagonië 11 november: Jongleren op het zebrapad

Heb weer plaatsgenomen in de gezellige huiskamer van mijn Hostel, deze keer achter de andere, net iets te oude PC. Deze PC waarvan de meest populaire helft van de letters van het toetsenbord is afgesleten (als je zonder nadenken gaat typen, gaat het oke, maar als je gaat nadenken waar welke letter nog maar op het toetsenbord zit lukt het niet zo best...... )

Gisteravond Santiago ingegaan en wat ik erg leuk vond is dat er op diverse kruispunten mensen bij het rode stoplicht voor de wachtende auto´s midden op het zebrapad gaan jongleren en zelfs acrobatische kunsten opvoeren om de wachtende automobilisten te vermaken! Zodra het stoplicht voor de auto´s weer bijna op groen gaat lopen ze tussen de auto´s door om geld van de automobilisten in ontvangst te nemen. De mensen op straat zijn erg vriendelijk en er is veel politie op straat en heb het gevoel dat het een vrij veilige stad is.

Gisteren naar de gezellige uitgaanswijk ¨Barrio Bellavista¨ gelopen waar op de tarrassen door de Chilenen vele flessen hele liters bier worden gedronken, op straat lopen drumbands voor de nodige muzikale entertainment. Ik ben neergestreken in één van de vele fastfood restaurants waar ze allerlei soorten hotdogs met avocado saus verkopen... Ze hebben zelf een Supergrote Hotdog ala Italië..... Heel erg Italiaans een Hotdog, toch? Heb er ook maar een geprobeerd en is best oké zo´n hotdog op z´n Chileens.

Vandaag doe ik het rustig aan, vanmorgen de wijk ¨Barrio Brasil¨ verkend, een oude wijk met mooie lanen en in felle kleuren opgschilderde huizen. Vanmiddag heb ik heerlijk in één van de mooie groene, goed onderhouden parken liggen lezen. Vele Chilenen zoeken ook deze parken op, dus er valt ook genoeg te kijken.
Morgen komt de rest van mijn reisgroep ook aan in Chili en ga ik naar het voor ons geboekte hotel om met de groep kennis te maken, in totaal zijn we met 11. Na nog een dagje in Santiago gaan we daarna op naar Patagonië, ik heb er zin in!!

Bekijk mijn foto's op: http://www.maartendorst.waarbenjij.nu

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.