uit je comfort zone in frankrijk

UIT JE COMFORT ZONE IN FRANKRIJK!

Kleurrijke bossen, een aangename temperatuur, overweldigende natuur en geen hordes toeristen. In het najaar is Frankrijk misschien wel op haar mooist. Aan de voet van de westelijke Alpen en grenzend aan Nationaal Park Les Écrins vind je een speelparadijs aan rotsen waar klimmers de kriebels van in hun buik krijgen. Verslaggeefster Margriet van de reiswebsite Reishonger neemt graag een stap buiten haar comfortzone en gaat de uitdaging met de rotsen aan.

Tekst en foto's: Margriet de Visser, Reishonger.nl

We beginnen onze roadtrip in de westelijke Alpen en bezoeken de Hautes-Alpes, het departement van Frankrijk met naar zeggen de mooiste natuur van het land. In het departement ligt Nationaal park Les Écrins en Park Naturel du Queyras. Met tientallen bergtoppen met hoogtes variërend boven de 3000 en 4000 meter is dit gebied niet alleen een waar paradijs voor bergwandelaars, maar zeker ook voor klimfanaten. Tussen de bergen in liggen diepe valleien met hoge rotswanden die perfect zijn om te klimmen. Bovendien zijn de temperaturen op deze hoogte nog aangenaam genoeg om een dagje fanatiek los te gaan op de rotsen.

We hebben onze klimspullen meegenomen en om dat het even geleden is dat we hebben geklommen gaan we onszelf eerst opwarmen met een Via Ferrata. Een Via Ferrata betekent letterlijk 'ijzeren weg' en bestaat dus uit een staalkabel langs een bergwand wat een parcours vormt. Hoewel het iets minder spectaculair is dan rotsklimmen is het een stuk uitdagender dan bergwandelen en een perfecte manier om het gevoel met de rots weer te ervaren en om ons materiaal te testen.

We vinden een leuke klimroute even voorbij het kleine dorpje La Faurie. Klimlocaties zijn vaak ook perfecte kampeerlocaties en zo blijkt; heerlijk afgezonderd van de buitenwereld vinden we een beschutte plek langs de rivier waar we onze tent op zetten.

Het hele verhaal lezen? Je vindt het op de website van Reishonger!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?