Van pumps naar bergschoenen

Nieuwe vriend, nieuwe vakanties. Tot nu toe was ik strandvakanties en stedentrips gewend, maar daar is verandering in gekomen.

M’n vriend en ik zijn gaan wandelen! En wel in Spanje, Andalusië. Mooie natuur, lekker weer en goed eten. M’n jurkjes, skinny jeans en pumps zijn ingeruild voor afritsbroeken -volgens mijn vriend erg praktisch- en bergschoenen. Behalve de makkelijk zittende kleding, heb ik ook muggenspray, zonnebrandcrème, tape, Tiger Balm en blaarpleisters aangeschaft. Ik, als onervaren hiker ben natuurlijk conditioneel gezien niet getraind voor wandeltochten, wat betekend dat ik van te voren al wist dat ik erge spierpijn en blaren zou krijgen.

Eenmaal aangekomen in het Almijara gebergte schijnt de zon volop. In Competa hebben we eerst rustig rondgekeken met behulp van een oriëntatiewandeling. De volgende ochtend vroeg, gehuld in mijn nieuwe outfit met enorme bergschoenen, stond ik klaar om aan onze tocht te beginnen. De eerste dag ging wel oké, hoewel ik uitgeteld in ons verblijf aankwam. Na een warme douche hebben we lekker geslapen. Tot ik de volgende ochtend wakker werd, toen begon de ellende! Spierpijn! Dus na nog een warme douche weer wandeloutfit aan en gaan. Dag twee was een stuk zwaarder. Ik moet wel zeggen dat het uitzicht veel goed maakte. Doordat het weer zo mooi was hebben we Gibraltar en Marokko zien liggen. En na een goed plekje te hebben gevonden om te lunchen hebben we natuurlijk ook genoten van de omgeving. Het is daar ontzettend mooi! De laatste dag was ik inmiddels een beetje gewend en begon ik het zelfs leuk te vinden.

We hebben het romantisch gehad met z’n tweetjes in de bergen, maar bereid je echt goed voor! Zonder goede bergschoenen kom je niet ver.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.