Home » Reisverhaal

YogaTrekking, wandelen en yoga in de bergen

Twee weken geleden ben ik terug gekomen van een fantastische week YogaTrekking in de Franse Alpen (National Parc des Ecrins). Een week waar ik, samen met International Mountainleader Anne van Galen, een mooie en  gezellige groep heb mogen begeleiden en  ik elke dag yogales heb gegeven met prachtig uitzicht op de bergen.

Maar wat is YogaTrekking? YogaTrekking is kort gezegd een combinatie van yoga en wandeltochten in de bergen. Veel mensen kennen de standaard yoga-retraites, maar YogaTrekking is specifiek gericht op mensen die van natuur, bergen en wandelen houden. Het is een perfecte balans tussen inspanning en ontspanning.

Hoe ziet een YogaTrekking-dag eruit? Rond 7 uur (afhankelijk van het weer en de geplande wandeltocht) beginnen we de dag buiten met een yogales van ongeveer een uur. Dit doen we in de natuur met achtergrondgeluiden van vogels, een zachte bries door je haren en de eerste zonnestralen van de dag op je huid. Als de les is afgelopen staat het ontbijt al klaar en kunnen we genieten van een stevig en gezond ontbijt. Vervolgens neemt Mountainleader Anne van Galen je mee de bergen in en komen we tijdens onze tochten op uitzonderlijke plaatsen in de bergen waar je anders nooit zal komen. Tijdens de wandeltocht zoeken we nog een geschikte plaats uit waar we tijd maken voor een yoga/meditatie moment. Aan het einde van de dag komen we weer terug bij onze eco-gite, Alpelune, waar je gebruik kan maken van de sauna of jacuzzi. Taco en Annemarie staan bij terugkomst in Alpelune dan alweer druk in de keuken hun voorbereidingen te treffen voor ons overheerlijke driegangen menu die in de avond wordt geserveerd.

Omdat je de hele dag actief in de natuur bent maak je jezelf helemaal los van je alledaagse leven. Hierdoor kom je weer bij jezelf op een actieve en natuurlijke manier. Het is een week om te genieten van de omgeving en van de gezelligheid. Daarnaast is het een week om jezelf zowel fysiek als mentaal weer op te laden. 

Rebecca Denekamp, 33 jaar, yogadocente, Co-Owner YogaTrekking

Meer inspiratie

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!