Home » Reportage
pixabay

5 cadeautips voor een bergwandelaar

Met welk cadeau maak je een fanatieke bergwandelaar nou blij tijdens bijvoorbeeld een verjaardag, sinterklaas of kerst? Je wil natuurlijk iets geven waarmee je hem of haar kan helpen bij zijn of haar hobby, maar het moet ook nog een beetje te betalen zijn. Hier vijf handige cadeautips zodat je weer inspiratie voor nieuwe cadeaus hebt.

Smartphone handschoenen

Handschoenen voor je smartphone. Tijdens je bergwandeltocht is de kans groot dat je een smartphone bij je hebt. Want foto’s maken, navigeren, en contact met de rest van de wereld gaat allemaal met de smartphone. Maar de kans is ook groot dat je een keer handschoenen aan trekt, zeker tijdens een bergwandeltocht in het vroege voorjaar, of in de herfst. Je telefoon bedienen  gaat niet met normale handschoenen. Daarom zijn speciale smartphone handschoenen een goed idee.  

Smartphonehoesjes

Als je smartphone meegaat, moet je die wel goed kunnen beschermen. Stevige beschermhoesjes voor een telefoon, eventueel met een extra beschermlaagje voor het kwetsbare beeldscherm, zijn altijd handig. En dan kies je natuurlijk ook voor een hoesje met een hip printje.

Oplader voor twee

In een berghut is het aantal stopcontacten soms beperkt. Maar een handige gadget kan je helpen als je toch meer stopcontacten nodig hebt. Met een oplader met punten voor twee telefoons zorgt ervoor dat je altijd voldoende ruimte hebt om alle telefoons en andere apparatuur op te laden.

Kompas

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van smartphones en andere digitale middelen om te navigeren in de bergen, maar toch is een kompas onmisbaar. Een kompas heeft geen batterij die leeg kan raken en doet het altijd!

Life Straw

Tijdens je bergwandeling is het natuurlijk ontzettend romantisch om uit een fris bergbeekje te drinken. Maar zelfs hoog in de bergen kan dat risico’s met zich meebrengen. Het water is soms minder schoon dan het lijkt. Maar een Life Straw filtert het water voor je. Zo kan je toch genieten van vers water uit de bergen.

 

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 29 januari 16:00 uur abonnee!