Bauerngröstl

Bauerngröstl: een traditioneel recept uit de Zuid-Tiroolse keuken

De Zuid-Tiroolse keuken biedt met al zijn veelzijdigheid en specialiteiten voor elk wat wils. Stevige, traditionele kost vindt u in Zuid-Tirol naast nieuwe, lichtere gerechten. ‘Bauerngröstl’ is een oud Zuid-Tirools recept, betaande uit zogenaamd kliekjes van aardappelen en vleesresten.

Benodigdheden
400 g gekookt rundvlees
300 g vastkokende aardappelen
1 gesnipperde ui
2 el olie
200 ml vleesbouillon
1/2 laurierblad
1/2 tl majoraan
zout, peper
40 g boter
peterselie   

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui. Snijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe. Giet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht.

Eet smakelijk!

Met dank aan TirolOutdoor

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen