Wandelwol

Bergen Magazine test: WandelWol

Van de beginnende wandelaar tot de lange-afstandsloper, iedereen heeft het ongetwijfeld wel eens ervaren: pijnklachten tijdens het lopen. Blaren, likdoorns, drukplekken, branderige voeten, het kan je wandelplezier flink bederven. Gelukkig zijn er veel producten op de markt om deze ongemakken te voorkomen. Waaronder WandelWol. De redactie van Bergen Magazine werd er op geattendeerd en heeft het product getest.

WandelWol: Wat is het?

Nanda en Karin, de dames van WandelWol, gingen terug naar de basis om voetproblemen te verhelpen en kwamen uit bij schapenwol. Doordat de wol nog rijk is aan zijn natuurlijke wolvet (lanoline), verzacht en verzorgt het de huid. De wol voorkomt schuren en zorgt voor demping. Doordat de schapenwol zo min mogelijk bewerkt is, behoudt het zijn natuurlijke vezelige structuur en hecht zich moeiteloos in de sok, waardoor het niet gaat schuiven, oprollen of samenballen. Wol ventileert en zorgt voor een goede afvoer van transpiratievocht, het euvel dat voornamelijk zorgt voor het verzwakken van de huid waarna makkelijker blaren ontstaan.

Zwitserland en blaren

Een aantal dagen wandelen in Entlebuch in Zwitserland stond op mijn programma, en “gelukkig” had ik pijn aan mijn rechterhiel. En hoewel de schitterende omgeving en het mooie weer een hoop van het ongemak van een drukpunt weg halen, de pijn komt na een x-aantal kilometers altijd tevoorschijn. Tijd voor WandelWol. Het was even kijken hoeveel wol ik moest pakken en hoe ik het handig zonder te verschuiven in mijn sok kreeg. Maar toen dat eenmaal zat, merkte ik direct verschil. Je voelt de wol niet zitten, maar het dempt en ik had vele malen minder tot geen last meer. Ik heb alle dagen met de wol gelopen!

Nu ben ik zelf niet zo blaargevoelig, dus heb ik de Wandelwol ook mee gegeven aan twee collega’s die wel aanleg hebben. Beiden kwamen enthousiast en zonder blaren terug van hun wandeltochten, een in Zuid-Duitsland, de ander op de Heuvelrug. De wol verzacht de huid en voorkomt de schuring op de huid, waardoor blaren geen kans hebben.

En omdat de wol niet veel weegt, kan je het makkelijk meenemen in je dagrugzak. Hoeveel je moet aanbrengen is een kwestie van gevoel, afhankelijk van de grootte van de plek waar het nodig is. Het is in het begin even uitproberen, maar zodra je de juiste hoeveelheid te pakken hebt, loop je op wolkjes. De prijs van Wandelwol is in vergelijk met andere anti-blaren producten wat hoger. Maar het resultaat is wat ons betreft ook beter.

WandelWol bij je abonnement op Bergen Magazine

Omdat we zo enthousiast zijn over WandelWol, kun je nu als extra cadeau bij je abonnement op Bergen Magazine een zakje WandelWol kiezen! Je krijgt een zakje ter waarde 10 gram, zodat je zelf kan ervaren hoe goed WandelWol werkt. 

Ben je nog geen abonnee? Profiteer dan nu van deze leuke samenwerking en neem een abonnement op Bergen Magazine! 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt