Buck: Een mes voor het (buiten)leven

Buck: Een mes voor het (buiten)leven

Buck Knives is een van de oudste en bekendste messenmakers uit Amerika. Het begon allemaal met de inmiddels iconische 110 Folding Hunter die een ware revolutie creëerde in de messenwereld. Het was namelijk het eerste zakmes met een goed werkende backlock-vergrendeling. Het zakmes blijft veilig in uitgevouwen stand dankzij de twee nokjes in het heft die druk op elkaar uitoefenen. De blokkering wordt opgeheven bij het indrukken van de grendelarm aan de achterkant van het mes. Door deze vindingrijkheid van Hoyt en Al Buck is Buck Knives hiermee wereldwijd op de kaart gezet. De 110 Folding Hunter is, na ruim vijftig jaar, nog steeds een van Amerika’s best verkopende messen.

Buck Knives is een echte familiebedrijf die inmiddels wordt gerund door de vierde generatie. CJ Buck: “In de productie worden de beste materialen en de nieuwste technologieën gebruikt zodat wij de kwaliteit van onze messen kunnen waarborgen.” De messen van Buck worden dan ook geleverd met een levenslange garantie tegen materiaal- en productiefouten.

Messen speciaal voor bergwandelaars

Er zijn werkelijk honderden soorten messen die allemaal een eigen specialiteit hebben. Begrijpelijk dat het dan lastig is voor velen om het juiste type mes bij je te hebben. En laat dat nou soms doorslaggevend zijn als je per ongeluk in een benarde situatie zit. Buck Knives produceert naast jachtmessen ook een ruim assortiment aan outdoormessen voor bergwandelaars.

 Een mes voor het (buiten)leven Een mes voor het (buiten)leven Een mes voor het (buiten)leven

Speciaal voor liefhebbers van de bergen heeft Buck de Apex- en de Spitfi re-messenserie ontwikkeld. Een kleurrijke serie van messen die behalve compact en lichtgewicht ook heel makkelijk mee te nemen is. Gemaakt van goede kwaliteit roestvast staal en soepel genoeg om met één hand het mes te openen.

En voor de hardcore bergbeklimmers hebben we de Redpoint-messenserie. Deze messen zijn makkelijk te openen dankzij de SafeSpin™ sluiting op de handgreep van het mes. Voorzien van een extra grote koordoog én riemclip zodat je het mes op meerdere manieren kunt meenemen. Buck Knives zijn verkrijgbaar bij outdoorwinkels en via webshops.

www.buckknives.nl​

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!