Fietsvakantie Catalonië

Catalonië, dé bestemming voor actieve vakanties en natuur

Met net iets meer dan 3200 km2 mag Catalonië dan wel klein lijken, als je kijkt naar de rijkdom en diversiteit van de natuur is Catalonië enorm. Van de meer dan 3000 meter hoge pieken van de Catalaanse Pyreneeën tot de meest afgelegen en onontdekte strandjes, Catalonië heeft een veelvoud aan unieke landschappen, waar je actief van de natuur kan genieten. 365 dagen per jaar.

Wandelen en fietsen in Catalonië

Wandelen is een van de makkelijkste en meest laagdrempelige, maar perfecte manier om van het Catalaanse landschap te genieten, met mogelijkheden voor de meest doorgewinterde én beginnende wandelaar. Je kan de regio doorkruisen van noord naar zuid en van oost naar west via de negenduizend kilometer aan uitgezette wandelroutes.

Fietsen is ook een goede optie. Van een rustige fietstocht met de familie tot een razendsnelle mountainbiketocht. Er is een groot netwerk van fietspaden en zogeheten ‘rail trails’, oude spoorlijnen die zijn omgebouwd tot fietsroute. Mountainbikers kunnen zich uitleven op meerdere uitgezette routes, geclassificeerd naar hun moeilijkheidsgraad.

Raften Pririneu Catalonië

Avontuurlijke sporten

Echt avontuurlijke vakantiegangers kunnen ook gegarandeerd aan hun adrenalinekick komen. Je kan paragliden over prachtige valleien, abseilen in ravijnen of juist ijsmuren opklimmen en raften op razendsnel stromende rivieren. Bergliefhebbers kunnen ook genieten in de skiresorts, waar je alles kan vinden voor een succesvolle wintersportvakantie. Of je nou gaat skiën, of van de ongerepte natuur geniet tijdens een sneeuwschoenwandeltocht.

Kajak congost de mont-rebei

Bijzondere kustgebieden

500 kilometer mediterrane kust etaleert een keur aan bijzondere en alsmaar sterk veranderende landschappen. Van de ruige Costa Brava, met haar verscholen baaien, tot de delta van de Ebro, met haar enorme variatie aan vogelsoorten. Onontdekte baaien wachten aan de kust, de essentie van de Middellandse zee, waar je kan kajakken, zwemmen of de rijke zeebodem kan ontdekken.

Rijke flora en fauna

Als een regio die voor 30% uit natuurreservaten bestaat heeft Catalonië eindeloze natuurschatten, waar je de flora en fauna écht in hun natuurlijke habitat kan ontdekken. Onder de meest spectaculaire natuurparken is het Aigüestortes I Estany de Sant Maurici Nationaal Park, thuis voor vijfduizend soorten dieren, die leven rondom de bijna tweehonderd meren, de talloze stroompjes en de indrukwekkende kliffen. Catalonië is ook thuis voor bijzondere vogelsoorten, bijvoorbeeld in de delta van de Ebro.

Kortom: Catalonië is helemaal klaar voor toeristen die graag in contact staan met de natuur en de natuur met het grootste respect benaderen. Welkom in Catalonië!

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?