Bagage voor onderweg

Coole accessoires voor een stevige wandeling

Houd je wel van een stevige bergwandeling? Ga je het liefst op vakantie in de bergen om op die manier de meest bijzondere wandelingen te kunnen maken? Dan heb je in ieder geval meer dan genoeg keuze uit bestemmingen waar je heen kunt gaan. Overigens is een flinke wandeling niet zomaar iets en vereist het een hoop voorbereiding. Zo dien je vooraf een goede route uit te stippelen, aan je eigen veiligheid te denken én aan je comfort tijdens de wandeling. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en dat geldt zeker ook als gaat om wandelingen.

Zorg voor goed materiaal

Allereerst is het erg belangrijk om voor goed materiaal te zorgen wanneer je gaat wandelen. Denk daarbij vooral aan goede en stevige schoenen die je voldoende ondersteunen en waardoor je minder snel last van je voeten en benen krijgt. Verder is ook de rest van je outfit erg belangrijk. Draag kleding die licht en comfortabel zit maar die je tegelijkertijd wel af kunt sluiten als je erg veel last krijgt van ongedierte. Denk er ook zeker aan dat kouder kan worden als je door de bergen loopt. Neem daarom altijd extra kleding mee. Om dat te vervoeren kun je het beste een goede tas van bagageonline aanschaffen. Op die manier heb je ook nog eens een coole accessoire als je gaat wandelen. Vooral de rugzakken van Herschel zijn ontzettend populair.

Ken je route en neem noodspullen mee

Daarnaast moet je altijd goed op de hoogte zijn van de route die je gaat lopen en is het slim om de kaart ook mee te nemen. Overigens kun je het beste sowieso enkele noodspullen meenemen, voor het geval er iets gebeurt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra water. Wanneer je onverhoopt veel vertraging oploopt of als er iets gebeurt, is water het allerbelangrijkste. Zonder water kun je immers niet lang overleven. Verder is het slim om ook een kleine EHBO koffer aan te schaffen. Ook al deze spullen kun je trouwens eenvoudig kwijt in de rugzak van Herschel die je bij bagageonline voordelig kunt aanschaffen.

 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.