Home » Reportage

De 22 mooiste bergwandelroutes in Tirol

Bergwandelen in Tirol is wandelen door het relatief vlakke middengebergte, genieten van een langeafstandswandeling of een van de vele bergen beklimmen. Iedere regio binnen Tirol heeft veel verschillende wandelpaden, variërend in lengte, hoogtemeters en moeilijkheidsgraad. Praktische gegevens, zoals de gemiddelde duur en afstand, staan bij het beginpunt altijd aangegeven. En bij de plaatselijke VVV zijn vaak gedetailleerde wandelkaarten te verkrijgen. Stuk voor stuk prachtige routes, die wandelaars laten kennismaken het indrukwekkende en bijzonder mooie Tiroler landschap, van het hooggebergte met ruige toppen en wilde bergbeken tot lieflijke dalen met almweiden en bergdorpjes. 

Bergwandelaars, recreatieve wandelaars, families met kinderen en liefhebbers van trekkingtochten vinden altijd een route die bij hen past op de 24.000 km aan bewegwijzerde wandel- en bergpaden. De mooiste 22 wandelroutes heeft Visit Tirol alvast geselecteerd. En ze in een handige gratis te downloaden pdf voor jou klaar gezet!  Wij hebben hier al 8 routes uitgelicht:

Wandeling naar de Renkfälle in het Tiroler Oberland

Een middelzware wandeltocht vanuit Ried in het Tiroler Oberland. De wandeling voert langs de Anton-Renk-Hütte en vervolgens naar bijzonder natuurspektakel in de buurt: de Fallender Bach, ook wel Renkfälle genoemd. Een bulderende waterval op 2.260 meter hoogte. 

Bergwandeling in de Dolomieten van Noord-Tirol

Wandeltocht door het Ruhegebiet Kalkkögel,  ook wel de ‘Dolomieten van Noord-Tirol’ genoemd. De Kalkkögel met als basis de Adolf-Pichler-Hütte waren lange tijd een paradijs voor Alpine sportklimmers en de beroemde bergbeklimmer Hermann Buhl. 

Familiewandeling naar de top van de Wiedersbergerhorn in Alpbachtal

De Wiedersberger Horn in het Alpbachtal is een gemakkelijk begaanbare top en daarmee een perfecte bestemming voor een wandeltocht met de hele familie. 

KAT-Walk door de Kitzbüheler Alpen

De nieuwe KAT-Walk in de Kitzbüheler Alpen is een aangename lange afstandswandeling. In zes etappes gaat het pad van Hopfgarten naar Fieberbrunn.

Alpenblumenweg

Een eenvoudige tot middelzware wandeling op de zonnige Kitzbüheler Horn. Tijdens deze vier uur durende wandeling op 1.880 beter hoogte geniet u van mooie en heerlijke ruikende inheemse en exotische planten in de Alpiene tuin van Eva en Toni Hofer.

Enzianweg in het Rofangebergte

De middelzware Enzianweg voert door het Rofangebergte. Door het mooie landschap en de diverse flora is de route bekroond als het ‘Onderscheidende Tiroler bergpad’. Steile kliffen wisselen af met vlakke almweiden. 

Wandelen door de Tiefenbachklamm

De 5,7 kilometer lange Tiefenbachklamm ligt tussen Kramsach en Brandenberg. Een wandeling naar deze kloof garandeert een uniek natuurspektakel. Op het hoogste punt van de kloof is er een groot uitkijkplatform waar u goed uitzicht hebt over de smalle Tiefenbachklamm.

Merenwandeling rondom de berg Thurntaler

De berg Thurntaler is een populair wandelgebied in de Villgratengroep. Deze rondwandeling, die begint met een gondeltocht in Sillian, leidt in een lus rond de iets meer dan 2.400 meter hoge bergtop en biedt een adembenemend panorama. 
 

Alle wandelroutes in Tirol vind je hier. Ook kan je hier de gratis pdf downloaden met de mooiste routes van Tirol

Meer inspiratie

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!