Hugo Spritz

De hype Hugo – Een Zuid-Tiroolse cocktail

Hugo is een zomerse cocktail die voornamelijk in Noord-Italië gedronken wordt, maar die sinds de zomer van 2010 steeds meer bekend wordt in de rest van Europa. Op een terrasje of restaurant in de regio Trentino-Zuid-Tirol drinkt iedereen deze aperitief, het drankje komt uit Bolzano. Maar ook in Duitsland schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito al aan de kant voor Hugo.

Ingrediënten van Hugo Spritz

Het hoofdingrediënt is vlierbloesemsiroop (in het Duits: Holunderblütensirup) en dat wordt aangelengd met prosecco, sekt of spumante (in ieder geval een bruisende wijn). Bij de cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Je kan natuurlijk wat bruiswater toevoegen als je het drankje daarmee wat verfrissender en lichter wil maken. De perfecte Hugo is ijskoud.

Europa in

In 2011 stak Hugo met succes via Oostenrijk de Duitse grens over, waar hij voor het eerst besteld werd op het terras van de Zuid-Tiroler Trattoria La Bruschetta in München. In Italië spreken ze trouwens Hugo uit als Oe-gho en in Duitsland als Hoe-gho. De cocktail Hugo kun je tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen via Hugo Spritz en diverse Nederlandse webwinkels.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?