Mooie bergvakantiebestemmingen

De mooiste bergvakanties voor deze zomer

Gaat er voor jou niets boven de prachtige natuur als je op vakantie bent? Op onderstaande bestemmingen kijk jij je ogen uit! Kies voor een last minute vertrek of doe alvast inspiratie op voor een toekomstige bergvakantie…

Mooie bergvakantiebestemmingen

Montenegro

Het natuurrijke Montenegro is een echte opkomende bestemming. Het aantal toeristen neemt toe waardoor het land steeds populairder wordt als vakantiebestemming. Wist je dat de natuur van Montenegro (die voornamelijk bestaat uit prachtige bossen, rivierdalen en meren) zo uniek is, dat het als UNESCO Werelderfgoed benoemd is? Enkele hotspots die je niet mag missen zijn de Tara Canyon, het nationaal park Durmitor en de baai van Kotor.

Mooie bergvakantiebestemmingen IJsland

IJsland

De prachtige natuur van Ijsland mag in dit rijtje niet ontbreken. Je vindt hier vele indrukwekkende bergen, nationale parken en unieke natuurgebieden. Van ruige watervallen tot kraters van vulkanen, op Ijsland heb je het allemaal! Het is dan ook de ideale bestemming voor een wandelvakantie in de zomer. Een paar must visits die je niet mag overslaan zijn de Golden Triangle, Landmannalaugar en het Nationaal Park Thingvellir.

Mooie bergvakantiebestemmingen Georgie

Georgië

Het relatief onbekende Georgië is ook zeker een plek waar wandelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. De natuur en cultuur zijn ongekend mooi. Tussen hoge bergen vind je eeuwenoude kloosters, kerken en kastelen. Hier ben je wel even zoet... In Georgië vind je ook een gedeelte van het Kaukasus gebergte. Loop of rij langs de Georgian Military route (een route door de Kaukasus bergen) en ontdek de mooiste plekjes!

Mooie bergvakantiebestemmingen Schotland

Schotland

Het groene landschap van Schotland is in één woord: prachtig! De vele meren in combinatie met de Schotse valleien zorgen voor een uniek plaatje. Het weer in Schotland is niet altijd even best, maar je moet er iets voor overhebben. Ontdek de Schotse Hooglanden, de GlenCoe vallei, het meer van Loch Ness en nog veel meer…

Mooie bergvakantiebestemmingen Slovenië

Slovenië

Naast Montenegro is ook Slovenië een echte upcoming bestemming en heeft vele prachtige natuurgebieden. Eén van de hoogtepunten is het turquoise meer van Bled. Het meer zelf en de schitterende omgeving zijn echt een bezoekje waard. Ook vind je hier vele grotten, rivieren en grote kastelen. Het is zeker geen straf om hier doorheen te wandelen!

Liever na de zomer op vakantie? Bekijk bijvoorbeeld eens alle september aanbiedingen bij VakantieDealz!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!