roadtrip in de bergen

De perfecte roadtrip; Wat heb ik nodig voor de ultieme roadtrip?

Qua vakanties zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden, maar iedereen zal wel eens een roadtrip willen maken. Een roadtrip biedt naast ultieme vrijheid ook de mogelijkheid om meerdere landen en steden in één tripje te bekijken. Handig als je graag veel van de wereld wilt zien, of wanneer je het nooit eens kunt worden over de vakantiebestemming.

Ultieme vrijheid

Het ideale aan een roadtrip is de vrijheid, je kunt gaan en staan waar je maar wilt en bent niet gebonden aan tijden van bijvoorbeeld openbaar vervoer. De mogelijkheden zijn eindeloos en je vakantie is precies zo samen te stellen als jij wilt. Of je nou gaat voor een avontuurlijke roadtrip door Amerika of voor een wandelvakantie door Europa, het kan allemaal.

Veilig op pad

Ondanks de enorme vrijheid die je bij een roadtrip hebt, zijn er wel een aantal zaken handig om te regelen voor je vertrekt. Zo is een check voor je auto aan te raden en is het wellicht ook een slim plan om een reserve jerrycan benzine in de auto te zetten. Je hebt geen zin om midden in de bergen stil te komen staan natuurlijk, avontuurlijk is leuk, maar het kan ook té. Ook belangrijk is je autoverzekering, mocht er onverhoopt wat gebeuren in het buitenland dan hoef je je geen zorgen te maken over de reparatie. Met de juiste autoverzekering wordt je ook in het buitenland gewoon goed geholpen en ben je zo snel mogelijk weer onderweg. Een autoverzekering vergelijken kan hierbij helpen.

Ook je zorgverzekering is belangrijk

Naast je auto is het belangrijk dat ook jij en je medereizigers goed verzekerd zijn. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je naar het ziekenhuis moet in het buitenland, dan is het goed om van te voren te bedenken dat het daar waarschijnlijk wat anders aan toe gaat dan je thuis gewend bent. Nou is de zorg in veel landen prima, maar lange wachttijden zijn in een ziekenhuis niet ongewoon en ook is de ambiance vaak stukken minder modern dan je in een Nederlands ziekenhuis automatisch verwacht. Check voor je vertrekt goed hoe jouw zorgverzekering is ingericht qua buitenlandse zorg, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bij veel verzekeringen kun je bij bepaalde medische gevallen ook terug naar Nederland komen voor de zorg, kijk dus goed wat je wensen zijn in geval van nood en stem je polis hierop af.

Als je alles goed hebt geregeld, dan staat niets jouw perfecte roadtrip meer in de weg!

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!