Alpe di Siusi

De prachtige wandelroutes door Alpe di Siusi

Het 8.000 voetbalvelden grote Alpe di Siusi, ook wel Seiser Alm genoemd, in het hart van de Dolomieten is de grootste alpenweide van Europa. Alpe di Siusi is erg populair onder de Keniaanse marathonrenners.  De uitgestrekte alm ligt tussen 1800 en 2300 meter hoogte, omringd door het adembenemende berglandschap van de Sciliar (Schlern), de Punta Euringer (Euringerspitze), de Punta Santner (Santnerspitze), de Sasso Lungo (Langkofel) en de Sassopiatto (Plattkofel).

Seiser Alm. Foto gap089

`s Zomers leiden talrijke wandelpaden over de groene weilanden. De rijke flora staat midden juli in volle bloei en telt veel zeldzame soorten.

Beperkt autoverkeer op de Seiseralm

De vakantieregio Alpe di Siusi in de Dolomieten heeft het autoverkeer aan banden gelegd om zo de exclusieve ligging en de unieke natuur te beschermen. Alleen op  beperkte tijden is autoverkeer toegestaan. Daarbuiten is de Alpe die Siusi met de moderne gondelbaan perfect bereikbaar.

De prachtige variëteit aan steile pieken van de Dolomieten en de uitgestrekte Alpenweilanden maken Zuid-Tirol tot een van ‘s werelds meest avontuurlijke bestemmingen en een thuisbasis voor zomeractiviteiten als klimmen, Nordic walking en mountainbiken.

Mediterraan klimaat

Nordic walkers en wandelaars kunnen er voor kiezen om alleen op pad te gaan of zich te laten begeleiden door lokale gidsen die een brede variatie aan activiteiten kunnen regelen. Het mediterrane klimaat (300 dagen zon per jaar!) maakt een vakantie in Zuid-Tirol nog aantrekkelijker, doordat er tot eind oktober nog aangenaam gewandeld kan worden.

Wandelen in Alpe di Siusi

Voor de wandelaars die zonder gids op pad willen gaan, vind je hier prachtige bergwandelingen van verschillende niveaus:

Lees meer over Alpe di Siusi

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?