Deuter: Een verademing voor je rug

Deuter: Een verademing voor je rug

Al sinds 1898 staat het merk Deuter voor kwaliteit in rugzakken voor wandelen, sporten, trekking, sneeuwsport en meer. Het geliefde merk uit het Duitse Gersthofen heeft alles in huis zodat jij jouw spullen op een comfortabele, praktische en stijlvolle manier kan meenemen.

 Een verademing voor je rugWat moet iedereen over Deuter weten?

Deuter staat bekend om zijn technisch hoogwaardige producten, gekenmerkt door consumentgerichte functionaliteit. Marktgerichtheid is immers de sleutel voor tevreden klanten. Daarom werkt deze fabrikant van rugzakken, slaapzakken en kinderdragers ook altijd nauw met bergbeklimmers en ervaren specialisten. Zo kunnen praktijkervaring en feedback worden omgezet in het ontwerp van een product. Steeds op zoek naar verbeteringen om zo het dragen van een rugzak nog aangenamer te maken!

Hoe komt jullie duurzaamheid tot uitdrukking?

Onze producten zijn gemaakt voor het gebruik in de natuur – om de natuur van dichtbij te ervaren. Om die reden ligt milieubescherming ons allemaal nauw aan het hart en streven we naar duurzaam succes. Geen winstmaximalisatie op korte termijn, maar het samenbrengen van economie, ecologie en sociaal handelen is voor Deuter de basis voor een veilige toekomst. We werken samen met de Fair Wear Foundation om de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren en we vertrouwen op de bluesign® standaard, wereldwijd de strengste milieustandaard voor textielproducten. Om het welzijn en de bescherming van dieren binnen onze toeleveringsketen te waarborgen, gebruiken wij vanaf juni 2015 alleen nog dons dat conform de Responsible Down Standard (RDS) is gecertificeerd. Transparantie is het belangrijkste doel!

 Een verademing voor je rugWat is jullie meest innovatieve ontwikkeling in 2019?

Normaal gesproken zijn standaard rugzakken afgestemd op de bouw van het mannenlichaam. Omdat vrouwen een andere lichaamsbouw hebben, zijn veel van deze rugzakken oncomfortabel voor hen. Daarom ontwikkelde Deuter een speciale SL (Slim Line)-collectie: rugzakken die geheel ontworpen zijn naar de anatomie van vrouwen. Deze SL-modellen hebben een korter draagsysteem en je kan het rugpand snel en eenvoudig aan de lengte van de rug aanpassen. Ze hebben ook smallere schouderbanden en conische heupvinnen die zich perfect aanpassen aan de vrouwelijke vormen. In 2019 is dit concept doorgevoerd in een nieuwe kinderdrager speciaal voor vrouwen, de Kid Comfort Active SL, en in een nieuwe trekkingrugzak, de Aircontact 50 + 10 SL. Ideaal voor actieve vrouwen!

www.deuter.com​

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!