Mooi uitzicht op de Matternhorn

Drie adembenemende plekken in Wallis

Als je een rustgevende wandelplek zoekt, kan je het Zwitserse Wallis zeker niet overslaan. Ondanks het prachtige landschap zijn veel delen nog niet erg toeristisch, waardoor je urenlang de bergen in kan trekken zonder anderen mensen tegen te komen.

In Wallis zijn droge en ruige landschappen te vinden. Er zijn veel toppen die ruim boven de 4.000 meter uit komen, maar ook watervallen, gletsjers en meren zijn er te vinden. Er zijn veel gevarieerde routes te vinden in Wallis. Hierdoor kan je kiezen of je een uitdagend pad gaat bewandelen of juist een dagje rustig aan doet.

Wallis staat bekend om het Rhônendal. Aan de ene kant van het dal vind je de Walliser Alpen en aan de andere kant de Berner Alpen. In beide gebergtes is veel te doen, waardoor je je niet snel zal gaan vervelen. Hieronder zijn drie plaatsten te vinden die je als bergwandelaar zeker gedaan wilt hebben.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


loetschental

Lötschental

Een van de plaatsen die je kan bezoeken is Lötschental. Deze plek is voor veel mensen het startpunt van een mooie wandeling. Daarnaast is er ‘s winters in het dal ook een mooi skigebied te vinden. In het Lötschental zijn ook nog veel oude tradities in springlevend, hierdoor kan je ook meteen een beetje van de cultuur proeven.

Matterhorn

Voor de fanatieke bergbeklimmers is Matterhorn niet te missen. Met zijn hoogte van 4.478 meter en de kenmerkende piramidevorm is hij een echte must voor die-hard bergbeklimmers. Maar de berg is ook berucht, want de beklimming is loodzwaar, moeilijk en gevaarlijk! Klinken dat toch iets te ruig? Dan kan je er ook een wandeling naartoe maken. Zittend aan een bergmeer kan je de Matterhorn dan van veraf bewonderen. Want mooi, dat is hij zeker.

Aletschgletsjer

Dan heb je nog de beroemde Aletschgletsjer, die je zeker niet mag overslaan als je in Wallis bent. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de alpen door zijn enorme lengte van 20 km. Deze kan je ook bewandelen, maar wel onder begeleiding. Als je het ultieme uitzicht wilt kan je een ritje maken in Klein Matterhorn Glacier Paradise. Deze kabelbaan biedt prachtig uitzicht over de gletsjer.
In de plaatsjes Bettmeralp, Fiescheralp en Riederalp die er in de buurt liggen heb je ook veel opties om erop uit te trekken.

Er zijn nog talloze andere plaatsten die je kan bezoeken in en rondom Wallis die zeker de moeite waard om er zelf eens op ontdekkingstocht te gaan en de mooie plaatsen te verkennen!

 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!