Duurzaamheid en eerlijkheid voorop

Vaude is een familiebedrijf dat producten  voor buitensporters produceert, zoals functionele  kleding, rugzakken, slaapzakken,  tenten, schoenen en kampeeraccessoires. 

Wat moet iedereen van Vaude weten? 
Vaude is in 1974 in het Duitse Tettnang opgericht door  Albrecht von Dewitz. Anno 2016 is Vaude hét duurzame  familiebedrijf bij uitstek. Zo hamert dochter, en  sinds 2009 CEO, Antje von Dewitz op duurzaamheid,  eerlijkheid en uitstekende werkomstandigheden in het  Duitse outdoorbedrijf. 

Op welke manier zijn jullie bezig met de  werkomstandigheden? 
Wij vinden het belangrijk dat werknemers van onze  productiefaciliteiten eerlijk loon ontvangen en in een  veilige omgeving kunnen werken. Niet alleen in de  fabriek in Tettnang, maar ook in de Vaude-fabrieken  aan de andere kant van de wereld. Daarom is Vaude  actief lid van de Fair Wear Foundation.  Hiermee volgen wij de gedragscode voor goede arbeidsomstandigheden  in de kledingindustrie in landen waar  kleding wordt geproduceerd.  Vaude neemt bovendien deel aan de Economy for the  Common Good (ECG). De ECG meet de bijdrage aan het  maatschappelijke belang. Boven aan de lijst staan: menselijke  waardigheid, samenwerking, duurzaamheid en  sociale rechtvaardigheid. Dit komt de transparantie van  Vaude ten goede. Daarnaast letten we ook op de diversiteit  onder onze werknemers en met succes: zo’n  37 procent van onze topfuncties wordt bekleed door  vrouwen. 

Hoe belangrijk is duurzame productie voor  Vaude? 
Duurzame productie van outdoorkleding en producten  van uitstekende kwaliteit is onze belangrijkste speerpunt.  Onze hele bedrijfsvoering  en productie zijn  hierop gericht. De fabriek  in Tettnang produceert al  sinds 2012 volledig klimaatneutraal  en voldoet  aan de strengste eisen op  het gebied van verantwoord  produceren.  Er bestond geen internationaal  criterium voor de duurzame productie van ecologische producten, daarom  ontwikkelden wij in 2010 het Green Shape Label, zodat  de milieuvriendelijke Vaude-producten duidelijk herkenbaar  zijn. Het Green Shape Label bewaakt de duurzame  productiewijze van de producten en zorgt voor zo min  mogelijk milieubelasting. Vaude streeft op deze manier  de beste kwaliteit voor haar outdoorproducten na, en  heeft tegelijkertijd een zo klein mogelijke ecologische  voetafdruk. Het is dan ook niet voor niets dat wij in 2015  de Duitse Duurzaamheids Award wonnen en ons ‘Duitslands  Meest Duurzame Merk 2015’ kunnen noemen.  Ook in de toekomst zullen wij onze eigen milieudoelstellingen  blijven verbeteren.

Vaude heeft zich als doel  gesteld om alle producten in het assortiment stap voor  stap helemaal milieuvriendelijk te gaan produceren. En  zet zich daarmee in voor een betere wereld, waarin jij  je avonturen kan blijven beleven!  

www.vaude.com

Dit artikel is eerder verschenen in de Bergen Magazine Merkenspecial in mei 2016

Meer inspiratie

Merk: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!