Een actieve zomer in de Italiaanse Alpen

De prachtige variëteit aan steile pieken van de Dolomieten en de uitgestrekte Alpenweilanden maken Zuid-Tirol tot een van ‘s werelds meest avontuurlijke bestemmingen en een thuisbasis voor zomeractiviteiten als klimmen en mountainbiken. Voor diegenen die het iets rustiger aan willen doen, is paardrijden een zeer aangename manier om de schoonheid van Zuid-Tirol te ervaren.

Een paradijs op twee wielen

Voor gepassioneerde mountainbikers is het volgen van de ‘Sella Ronda by Mountainbike’ route een mooie manier om de Dolomieten te zien gedurende de zomermaanden. Met behulp van een papieren gids en het gebruik van liften om de top van de vier pieken van Sella Ronda te bereiken, is het nu ook mogelijk om het Sella Massief in slechts één dag op twee wielen te doorkruizen.

Het Sella Massief is altijd al een populaire bestemming geweest in de winter, maar dit is de eerste keer dat deze ‘draaimolen’ ook toegankelijk is voor mountainbikers. Diegenen die de hele rit met de klok mee volgen hebben niet alleen 58 kilometer afgelegd, maar ervaren ook een hoogteverschil van 3.800 meter gedurende de rit.

Beklim de originele Via Ferrata

Van oorsprong werd de Via Ferrata gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog om mensen en materialen via de ruige vlaktes van de Dolomieten te transporteren. Tegenwoordig worden de ijzeren touwen van Via Ferrata gebruikt als een veilige manier om de steile hellingen te beklimmen.

Via Ferrata is tegenwoordig erg populair met speciaal aangelegde routes die net zo gevarieerd zijn als The Lake District en Oman. Het enige verschil is dat Zuid-Tirol en de Dolomieten beschikken over de originele routes, die een historische manier bieden om volop te genieten van deze prachtige bestemming.

Accommodaties in Alpe di Siusi

Alpe di Siusi www.suedtirol.info/alpedisiusi_nl
   
Alpenhotel Panorama **** www.suedtirol.info/panorama_nl
Hotel Emmy ****s www.suedtirol.info/emmy_nl
Hotel Saltria **** www.suedtirol.info/saltria_nl
Hotel Zum Turm *** www.suedtirol.info/zumturm_nl
Hotel Rose Wenzer *** www.suedtirol.info/rosewenzer_nl
Residence Zirmer *** www.suedtirol.info/zirmer_nl
Hotel Heubad *** www.suedtirol.info/heubad_nl
Hotel Waldsee *** www.suedtirol.info/waldsee_nl
Romantikhotel Turm ****s www.suedtirol.info/turm_nl
Hotel St. Anton ***s www.suedtirol.info/anton_nl

Meer weten over de Alpe di Siusi

www.alpedisiusi.info
www.suedtirol.info
 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?