Getest door de redactie: Anon Vintage-skibril

Voor Bergwijzer was ik in de gelegenheid een skibril van Anon te testen, het vintage model. Anon heeft veel verschillende brillen. Voor elk type weer en voor elke type wintersporter. Veel verschillende modellen van klassiek tot stoer, van roze tot zwart.
Anon biedt lenzen die een verschillende VLT hebben (Visible Light Transmission). Variërend van 6% (op een zonnige dag) tot en met 85 % (op een bewolkte dag). Bij veel brillen is de lens verwisselbaar, dus op een bewolkte dag kun je een andere lens dragen dan bij een zonnige dag.Anon Vintage skibrilHet eerste dat opvalt aan deze bril is de grootte. In vergelijking met sommige skibrillen is het een enorme bril. En omdat het glas wel een spiegel lijkt, lijkt het oppervlak van de lens nog groter. Als ik de bril opzet zonder helm, dus bij een muts, is het echt een groot ding op mijn hoofd. Maar daardoor biedt de bril wel lekker veel beschermening.

Ondanks de grootte, past de bril toch goed onder verschillende helmen, maar bij de ene helm toch beter dan onder de andere. Aanbeveling om dit gewoon uit te proberen in diverse combinaties.

Anon Vintage skibrilOp deze bril zit een Gold Chrome lens. Dat betekent dat de lens voor verschillende weertypes geschikt is. De bril is het best te gebruiken bij een half bewolkte dag. De wereld lijkt dan wel bedekt met een laagje goud.

Tijdens een bewolkte dag waarbij het veel sneeuwt, blijft het zicht toch goed. En belangrijk: de bril beslaat niet. Wat wel gebeurt: de sneeuwvlokjes die op het glas vallen, smelten en worden 'gele' druppels. Even wennen dus.

Op een zonnige dag is de lens ook fijn om doorheen te kijken. De zon is niet te fel en je ziet de schaduwen erg goed. De wereld lijkt zelf nog een stuk zonnigere en gekleurder door de Gold Chrome lens.

Anon Vintage skibrilDe Gold Chrome lens heeft een VLT van 40 %. Deze is gemaakt voor een half bewolkte dag. De lens filtert het blauwe licht eruit en daardoor krijg je een 'gouden' wereld met veel contrast.

Het model is 'vintage'. En dat zie je. Het bandje is aan de bril bevestigd op een klassieke manier met een vintage-knopje. Verder is de bril paars met goud en wit. Erg vrouwelijk en vintage dus.

Tester: Fenneke Visscher

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!