Getest door de redactie: Ibex onderkleding van Merinowol

Van het kledingmerk Ibex heb ik onderkleding mogen testen. En dat beviel me erg goed! Sinds ik deze onderkleding gepast heb, heb ik geen enkele andere onderkleding meer gedragen. Ik had zelf een synthetisch setje liggen, maar niet meer de behoefte gehad om deze aan te trekken. Zodra het koud was in de bergen, maar ook in Nederland, trok ik mijn shirt met lange mouwen en mijn driekwart lange onderbroek aan. Heerlijk! Het draagcomfort is groot. Het shirt sluit mooi aan op mijn lichaam.

Woolies Crew van IbexEr bestaat een soort vooroordeel over kleding gemaakt van wol, maar daar is volgens mij niets van waar. Een van de vooroordelen is dat het zou jeuken bijvoorbeeld. Ik heb geen enkel moment jeuk gevoeld. Ook zou het snel gaan stinken. Maar zelfs na 3 dagen intensief wintersporten, stonk de kleding niet heel erg naar zweet. Als ik langer dan 3 dagen in de bergen de kleding aan had, dan spoelde ik het 's avonds even uit in een handwasje en trok het de volgende dag weer schoon aan. Ik had altijd nog reserve-onderkleding liggen voor het geval het niet droog zou zijn 's ochtends, maar dat bleek niet nodig.

Het shirt en de broek zijn gemaakt van Merinowol. De Merinowol voor Ibex komt uit Nieuw-Zeeland en Australië en wordt grotendeels in Noord-Amerika verwerkt tot sport- en vrijetijdskleding. Ik had een shirt met lange mouwen, de Woolies Crew. Dit is een basislaag (met 150g/m2) en door de wol de perfecte onderlaag, warm en comfortabel om het lichaam als een tweede huid. De ribstructuur zorgt voor veel stretch en een goede ventilatie en vochtafvoer.

Zepher 3/4 Janes van IbexDe broek die ik mocht testen was een Zepher 3/4 Janes. Een dikkere stof dan het shirt (230g/m2) en daardoor nog warmer. Normaal gesproken heb ik snel koude bovenbenen, maar met deze onderbroek aan heb ik daar geen last meer van.

De voordelen van de merino-onderkleding van Ibex tegenover andere merken zijn de opvallende kleuren. Vaak is onderkleding grijs, zwart of donkerblauw. Met een leuk vestje kan ik dit shirt ook aan zonder dat ik het als onderlaag aan trek.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!