je wandelvakantie voorbereiden

Goed voorbereid op wandelvakantie

Als je voor het eerst op wandelvakantie gaat, is het verstandig om te denken aan een goede voorbereiding. Je gaat tijdens de wandeling vast allerlei avonturen beleven, maar met de juiste voorbereiding kun je alles aan! In dit artikel lees je een aantal dingen die je kunt doen om zonder problemen op pad te gaan.

Een goede conditie

Als eerste is het belangrijk dat je een goede conditie hebt. Zeker als je nog onervaren bent in het wandelen is het goed om voor de reis alvast aan je conditie te werken. Door dit te doen heb je tijdens de wandelvakantie minder last van lichamelijke klachten en spierpijn. Begin in Nederland al met wandelen in de omgeving. Je kunt ook naar de sportschool gaan. Richt je daar voornamelijk op oefeningen die de bovenbenen en knieën trainen.

De uitrusting

Niet alleen je lichaam moet goed voorbereid zijn op de wandeling, maar ook je uitrusting. Koop kleding die geschikt is voor het type wandeling dat je gaat doen. Denk er ook aan om kleding mee te nemen voor gevallen van extreem weer, zoals veel wind, kou of regen. Ook is het verstandig om een EHBO-door mee te nemen voor onverhoopte ongelukjes. Ga je wandelen in een zonnig land, vergeet dan ook vooral de zonnebrand niet, want tijdens het wandelen kun je snel verbranden. Als je lenzen of een bril draagt is het aan te raden om ruim genoeg lenzen, lenzenvloeistof of een reservebril mee te nemen. Zo ben je ervan verzekerd dat je de mooie uitzichten tijdens de wandeling scherp kunt bekijken.

De wandelroute

Het is prettig om te weten wat je van de wandelroute kunt verwachten. Stippel alvast uit welke route je van plan bent te lopen en probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen over de route en de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar ervaringen van andere wandelaars op deze route. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!