Home » Reportage
Goede kleding tijdens het wandelen

Goede kleding tijdens het wandelen

Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn en rustgevend het kan zijn om een lange afstand te wandelen. Fanatiekelingen zoeken wandelpaden op langs de kust, in de bossen of gewoon in de eigen omgeving waar ze kunnen genieten van de rust en de natuur. Wandelen lijkt een eenvoudige bezigheid waar je geen speciale kleding voor nodig hebt. In werkelijkheid blijkt het tegendeel waar te zijn. Zelfs voor een simpele wandeling is het belangrijk om te investeren in de juiste kleding. Met een passende uitrusting kun jij iedere wandeling aan die je maar voor ogen hebt. Goede wandelkleding betekent dat je voorbereid bent op alles wat je tegenkomt tijdens je wandeling.

Waar moet wandelkleding aan voldoen?

Wie van plan is om een lange afstand te wandelen, moet ten eerste rekening houden met het comfort van de kleding. Vervelende naden kunnen na een paar kilometer gaan schuren, waardoor je kleding al snel ongemakkelijk aanvoelt. Goede wandelkleding is glad, zacht en heeft een perfecte pasvorm. Maar comfort is niet alles. Wandelkleding heeft namelijk een duidelijke functie: bescherming bieden tegen alle weersomstandigheden die je onderweg maar kunt tegenkomen. Regen, wind of hitte kunnen ervoor zorgen dat een simpele wandeling verandert in een echte uitdaging. Met de juiste waterdichte kleding ben je overal op voorbereid. Bovendien is het belangrijk dat de kleding kan ademen. Niemand zit er namelijk op te wachten om tientallen kilometers te moeten lopen in een shirt dat alleen maar hitte vasthoudt. Gelukkig is er speciale wandelkleding op de markt die zowel waterdicht als ademend is.

Goedkope wandelkleding vinden

Een goede uitrusting voor een lange wandeltocht kan wat prijzig zijn. Daarom is het altijd aan te raden om op zoek te gaan naar winkels die gespecialiseerd zijn in wandelkleding en tegelijkertijd de scherpste prijzen aanbieden. Bekijk eens wat voor korting Decathlon te bieden heeft. Voor de laagste prijs vind je hier je wandelkleding. Zo kun je een hele outfit bij elkaar zoeken voor slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs. Dat maakt de voorbereiding op je volgende wandeltocht meteen een stuk aangenamer.

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!