Grooste kerstboom ter wereld Gubbio

Grootste kerstboom ter wereld op een Italiaanse berghelling

Elk jaar worden op de hellingen boven het Italiaanse stadje Gubbio in de regio Umbrië de lichten van de grootste kerstboom ter wereld ontstoken. Op de hellingen van de berg Monte Ingino vormen honderden lampen een enorme kerstboom. Volgens de Italianen is het de grootste kerstboom ter wereld.

Kerstboom in het Guinness book of Records

De kerstboom op de hellingen van Monte Ingino is een ware traditie in het middeleeuwse stadje. Sinds 1981 worden elk jaar de lichten van de boom ontstoken tijdens het feest van de Onbevlekte Ontvangenis. De lichtjes branden van zonsondergang tot diep in de nacht. Rond Driekoningen gaan de lichtjes weer uit. In 1991, tien jaar na de eerste keer dat de lichtjes van de boom aangingen, werd de boom opgenomen in het Guinness book of Records als grootste kerstboom ter wereld.

Afmetingen van de grootste kerstboom ter wereld

De grootste kerstboom ter wereld is enorm. De boom is 650 meter hoog en op het breedste punt 350 meter breed. Om de vorm van de boom op de berghelling te maken, worden maar liefst 200 groene lampen gebruikt en nog zo'n 300 gekleurde lichtjes vullen het silhouet van de boom met vrolijke kleuren. De grote ster die als 'piek' de kerstboom siert, bestaat ook uit zo'n 200 lichtjes. Om alle lichtjes van stroom te voorzien, wordt meer dan acht kilometer snoer gebruikt.

Paus Fransiscus

Het ontsteken van de lichtjes in de grootste kerstboom ter wereld is een groot feest. In 2014 was het aan paus Fransiscus de eer om via een videoverbinding de lichtjes van de kerstboom te ontsteken. In 2015 ontstak Artsen zonder Grenzen de lichtjes van de grootste kerstboom ter wereld.

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.