Haglöfs: Zweedse betrouwbaarheid

Haglöfs: Zweedse betrouwbaarheid

Wictor Haglöf was zoon van een boswachter en een goede timmerman. Hij leefde begin 1900 in een tijd dat outdoorkleding en -materiaal vooral was bedoeld om te overleven. Zijn ontwerpen en materiaalkeuze was dus puur gericht op functionaliteit en stevigheid. Hij maakte voornamelijk kleding waarmee je kon werken in het bos en lange reizen kon maken door het ruige landschap. In 1914 werd Haglöfs opgericht en zo ontstond een bedrijf dat later zou uitgroeien tot succesvol en wereldwijd leverancier van outdooruitrusting zoals kleding, schoenen, rugzakken en slaapzakken.

 Zweedse betrouwbaarheid

Vandaag zorgt Haglöfs er met passie voor dat je beter presteert, er beter uitziet en je beter voelt. Het innovatieve merk wil mensen inspireren om erop uit te trekken en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Haglöfs heeft als doel kleding en accessoires te ontwikkelen en produceren die het outdoorleven aangenaam maken: betrouwbaar, duurzaam, functioneel en met een minimale impact op de natuur.

Wat heeft het afgelopen jaar gebracht?

Afgelopen jaar was heel succesvol voor Haglöfs. Niet alleen qua groei, logistiek en productontwikkeling. Ook wat betreft duurzaamheid werden mooie mijlpalen bereikt. Het merk presenteerde een van de grootste aantallen bluesign®-producten op de markt. Eenderde van de kledingcollectie was gebaseerd op gerecycleerde materialen en meer dan 80% van de productmix kreeg het predicaat Sustainable Choice, Haglöfs eigen label voor producten met een hoge score op duurzaamheid. Verdere stappen in sociale verantwoordelijkheid resulteerden voor Haglöfs in de hoogste status (Leader Stage) in de Fair Wear Foundation.

Welke items scoren dit jaar goed in de Benelux?

Twee producten van Haglöfs die op dit moment erg populair zijn bij outdoorliefhebbers in België en Nederland zijn de Trail Fuse GT wandelschoen en het Grym Evo Jack.

Haglofs Trail Fuse GT

De nieuwe Haglöfs Trail Fuse GT heeft het beste van beide werelden: goede grip en een optimale stuwing zodat je lekker vlot loopt. Dat is te danken aan het slimme profiel van de rubberen buitenzool met AHARPLUS™ op de hiel en het lichte gewicht van de schoen. Ideaal voor wandeltochten door de natuur, maar ook heel geschikt voor stedentrips. Consumentenadviesprijs € 99,95.

 Zweedse betrouwbaarheid

Haglöfs Grym Evo Jack

De nieuwe Grym Evo jas van Haglöfs is een van de belangrijkste items uit de collectie van 2019. Een robuust en technisch, drielaags shell jacket waarmee je moeiteloos de meest ruige natuur verkent. Tegelijkertijd is de stijlvolle jas ook prima geschikt voor een wandeling door de stad of op de fiets naar het werk. Urban outdoor in optima forma. Het vitale ontwerp is winddicht, waterdicht en duurzaam. Dat laatste is te danken aan het materiaal waarmee de jas is ontworpen, Haglöfs’ eigen PROOF™ ECO, gemaakt van gerecyclede stoffen om een ultiem weerbestendige en ademende stof te creëren. Consumentenadviesprijs € 350. Ga voor meer informatie naar www.haglofs.com.

www.haglofs.com​

Meer inspiratie

Merk: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.