Duffel van Eagle Creek

Inpakken en wegwezen met de Eagle Creek Duffel

Op een camping in de Ardennen raakte ik in gesprek over reizen met een duffel. Ik ben van de rugzak. Dus toen ik de kans kreeg de Cargo Hauler 60 liter Duffel van Eagle Creek uit te proberen, deed ik dat tijdens een klim- en wandelreisje. Bij bezorging dacht ik dat dit pakketje niet het juiste kon zijn, zo klein en zo licht. Maar wat blijkt, je kan de duffel opvouwen tot een pakketje van 34 x 27 centimeter en hij weegt maar 1 kilo. Ideaal om als extra tas mee te nemen. Het materiaal is stevig en waterafstotend en voor mij niet onbelangrijk: het is pvc-vrij en Bluesign gecertificeerd. Rondom de grote rits zit een stormflap voor extra bescherming, maar het maakt de tas lastiger te openen.

Het grote voordeel van een duffel is dat je bijna alles wat je mee wil nemen erin kwijt kan, zoals je klimspullen. Het grote compartiment kan met een net verdeeld worden. Ook zijn er twee zijvakken met een apart vakje met rits. Je kan dus nog aardig ordenen in deze duffel. De onderkant is gevoerd om de inhoud te beschermen. Je draagt de tas aan de twee hengsels, met de schouderbanden op je rug, of (na ze samengeklikt te hebben) als schoudertas. Je kan de banden bovendien in de bovenklep opbergen. Het dragen van de duffel op mijn rug voelde comfortabel voor korte afstanden.

Wat ik ook handig vond, zijn de handvatten links en rechts van de klep. Daarmee kun je de duffel beter optillen als ie echt vol zit. Ook heeft de tas compressiebanden voor als je hem niet helemaal volgestouwd hebt. Verder geldt de No Matter What-garantie van het merk. Al met al ben ik om en zal ik de duffel van Eagle Creek veel gaan gebruiken! (Klaartje Grol)

pluspunten
Heel veel ruimte
Comfortabele schouderbanden
Minpunten"
Stormflap maakt rits openen lastiger

Adviesprijs: € 110,–

www.EagleCreek.eu 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?