Lowa made in europe

Lowa, made in Europe

LOWA, made in Europe. Die laatste drie woorden zijn opvallend. Want tegenwoordig zijn we bijna verbaasd ze terug te zien in kleding en schoenen, gewend als we zijn aan made in China/ Taiwan. Maar zo niet bij LOWA!

Hoe komt jullie duurzaamheid tot uitdrukking?

LOWA produceert al 95 jaar lang uitsluitend zo dicht mogelijk bij haar hoofdkwartier in Jetzendorf, Duitsland. Bij de productie van al haar leren schoenen gebruikt LOWA alleen zeer duurzaam verkregen leer, afkomstig van Europese runderen. Ook gebruikt LOWA, afgezien van het leer, geen andere dierlijke materialen, ook niet in de lijm! Bovendien hanteert LOWA een 'blacklist' van toeleveranciers die schadelijke stoffen in de productie van hun halffabrikaat (voor LOWA) gebruiken en niet goed afvoeren en/of zuiveren. En LOWA laat haar toeleveranciers de Code of Conduct ondertekenen, om een eerlijke en menswaardige behandeling van productiepersoneel te kunnen garanderen.

Waar zijn jullie trots op?

LOWA is bijzonder trots op haar leer TerraCare en verwerkt het met name in haar Trekking- en Backpackingcollectie. Voor dit leer werkt LOWA samen met een speciale leerlooierij in Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. Hierdoor kan LOWA garanties afgeven voor de arbeidsomstandigheden van de medewerkers én de kwaliteit van het leven van de dieren. Twee aspecten die LOWA, net als de Nederlandse consument, belangrijk vindt. LOWA vindt TerraCare zo bijzonder door het maakproces van het leer. Wist jij bijvoorbeeld dat vaak slechts 25 procent van het oorspronkelijke materiaal ook echt omgezet wordt in leer? De rest is bijproduct en afval. Met TerraCare daarentegen wordt 99 procent van de dierenhuid en het bijproduct gebruikt of gerecycled!

Voor LOWA is dus niet alleen belangrijk dat jij plezier hebt van je LOWA-schoenen. Je helpt ook andere mensen, én draagt bij aan het behoud van onze aardbol. En zeg nu zelf: daardoor lopen je schoenen toch nog nét iets fijner!

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!