Chamonix Vallée blanche Aiguille du midi_phileole

Met Pasen op wintersport in Frankrijk

Chamonix Vallée blanche Aiguille du midi_phileoleDit jaar valt Pasen pas op 20 en 21 april, maar wie zo laat in het seizoen wilt gaan skiën of snowboarden heeft niks te vrezen. Ook dat weekend zijn verschillende resorts in Europa nog open - met goede sneeuwcondities! Vooral in Frankrijk is het door de hoge ligging van de resorts goed vertoeven. Hier de drie beste wintersportgebieden voor het paasweekend in Frankrijk op een rijtje.

Val Thorens

Op 2.300 meter ligt het moderne Val Thorens, het hoogste skioord in Europa! Het ligt in een dal dat wordt omgeven door 6 gletsjers en is onderdeel van het domaine des 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600 km aan skipistes. Maar liefst 99% van de pistes bevinden zich boven de 2.000 meter en 140 km piste ligtzelfs boven de 3.000 meter. Door de noordelijke ligging van de pistes zijn de sneeuwcondities hier in het voorjaar uitstekend. Pittoresk is Val Thorens echter niet – het bestaat nog maar 40 jaar en is speciaal voor de wintersport ontworpen. Het skigebied is voor de echte sportman. Er is een enorm snowpark en er worden veel freestyle wedstrijden gehouden. Ook gehandicapte personen zijn hier welkom en kunnen aangepast skiën.

Wel vindt in de Nederlandse meivakantie, van 26 april tot 3 mei, in Val Thorensde jaarlijkse Dutchweek plaats. Dit is een populaire wintersportvakantie dat in het teken staat van skiën, snowboarden, relaxen en de leukste après-skifeesten.

Seizoen: halverwege november tot halverwege meiWebsite: http://www.valthorens.com/

Tignes & Val d’Isere

Ook de aantrekkingskracht van Tignes ligt in de hoge ligging: 2.100 meter. Samen met Val d’Isere vormt het hetEspace Killy skigebied. De 300 km aan pistes bevinden zich tussen de 1.550 en 3.450 meter. Hier kan je zelfs in mei tot aan je voordeur skiën en in de zomer kan je op de Grande Motte gletsjer terecht. Er zijn 9 slalom parcoursen, 2 snowparks en een boardercross.Tignes heeft voor iedereen wat wils. Beginners genieten gratis toegang tot vijf liften en voor wandelaars zijn er speciale liftpassen. In Tignes kun je onder andere ook snowkiten, ijslimmen, schaatsen en ijsduiken! Verder zijn er 3 nachtclubs en kun je hier ook Koningsdag vieren met de Dutch Happy End Family Jam.

Het lagergelegen Val d’Isere heeft speciale aanbiedingen van 12 april tot 4 mei. Het staat bekend om het nachtleven en organiseert in het voorjaar extra feesten in de namiddag als de sneeuw zacht wordt.

Seizoen: eind november tot begin mei (hele jaar op de gletsjer) Website: http://www.tignes.net/nl&http://valdisere-hotice.com/

Chamonix

De vallei van Chamonix onderaan de Mont Blancademt wel geschiedenis en trekt al bijna 250 jaar bezoekers van over heel de wereld. In 1924 werd hier voor het eerst de Olympische Winterspelen gehouden en sindsdien staat het bekend als wintersport mekka met fantastische vergezichten en een van de beste off-piste gebieden. De pistes bevinden zich overwegend tussen de 950 en 3.000 meter. In Chamonix kan je juist in het voorjaar het beste skiën! In het midden van de winter zijn namelijk veel pistes afgesloten vanwege wind en slecht zicht. In het voorjaar gaat echter de legendarische Vallee Blanche route over de gletsjers open. Het skigebied van Chamonix is een geweldige ervaring voor gevorderden en experts, maar niet erg geschikt voor beginners.

Seizoen: begin december tot begin meiWebsite: http://www.chamonix.com/

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis