Mittersill in de Hohe Tauern

Mittersill in de Hohe Tauern, wandeldorp van Salzburgs Nationale park!

Een verblijf in de dorpen Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden in Nationalpark Hohe Tauern laat menig wandelhart harder kloppen. Gewoonweg de frisse berglucht inademen en het leven van alledag achter je laten. Omgeven door de vele drieduizenders in Nationalpark Hohe Tauern en door glooiende leisteen- en grasbergen, is ontspannen absoluut geen opgave.

Met name het zien van de zonsopkomst in het park is een onvergetelijke ervaring, een dag kan nauwelijks indrukwekkender beginnen. Maar nog voor de zon boven de unieke bergtoppen tevoorschijn komt, sta je al te trappelen om op pad te gaan en kan je niet anders dan de wandelschoenen aan doen en de natuur intrekken. Er wachten je schilderachtige dalen, rustieke alpenweiden en majestueuze bergtoppen. Of je nu over groene weiden, charmante bospaden of hoger gelegen bergpaden loopt, je wilt deze geweldige belevenis niet missen. Want wat is er mooier dan boven vol trots terug te kunnen kijken op de afgelegde hoogtemeters en te genieten van het adembenemende uitzicht. Je kan via een van de vele goed gemarkeerde wandelroutes in alle moeilijkheidsgraden vanuit Mittersill, Stuhlfelden en Hollersbach steeds weer iets nieuws ontdekken.

Natuurlijk te voet

Je zit helemaal goed als je logeert bij een van onze gecertificeerde wandelhotels, die in de zomer zes begeleide wandeltochten per week aanbieden en in de lente en herfst drie. Het hoogtepunt daarbij is dat de wandelingen starten en eindigen bij je hotel: de gratis wandelbus brengt je naar het begin van de excursie en haalt je daar ook weer op. Bestel meteen ook de Wanderguide waarin meer dan 65 tochten beschreven staan, met hoogteprofielen en beschrijving. De Wanderguide is dé gids voor je wandelvakantie!

Ontdek de bergen per fiets

Mittersill-Hollerbach-Stuhlfelden, zo luidt de ‘korte’ benaming van het tweeduizend kilometer grote fietsgebied tussen de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen. Families waarderen met name de driehonderdertig kilometer lange, licht bochtige Tauernradweg vanaf de Krimmlerwatervallen, langs de Salzach tot aan Passau. Wielrenners rij- den over de pittoreske panorama-straten tot op de Großglockner en kunnen genieten van de ruim honderd routes in de Nationalpark Hohe Tauern. De ultieme motivatie voor iedere mountainbiker is de panaromaweg met grandioos uitzicht in de Kitzbüheler Alpen. Vanaf boven kun je genieten van het uitzicht op de idyllische almenwegen, de imposante dalen als het Mühlbach- of Trattenbachdal en Europa’s grootste grasberg: de Gaisstein (2336 m). Meer dan duizend MTB-routes zijn al in gps-systemen geintegreerd. Kies zelf welke dorpen en plekken je op je route wilt bezoeken, zoals door het Hollersbachdal, over de Pass Thurn (Mittersill-Hollersbach), de Felberberg of naar recreatiegebied Hintersee (Mittersill). 

Wandelaanbod

Wandelen in Salzburgs Nationale Park Geldig van juni 2017-september 2017

- 5 overnachtingen met ontbijt.

- Wandelprogramma met door een gids geleide wandelroutes in de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen.

- Gratis wandel-shuttle naar de wandelroutes.

- 1x een wandelkaart met wandelgids. Vanaf € 279,– per persoon.  

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen