MIttersill

Mittersill is het wandeldorp van het Nationaal Park Hohe Tauern

De regio Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden in Oostenrijk is dé ideale plek om te wandelen in de bergen. De streek, gelegen midden tussen de machtige drieduizenders van Nationaal park Hohe Tauern en de groene bergen van de Kitzbüheler Alpen, is een paradijs voor bergwandelaars en ieder die er ooit aan willen beginnen.

Met een bergwandelgids in de ongerepte natuur van het Nationaal Park Hohe Tauern

Je wordt verwend in een van onze officiële wandelhotels, die begeleide wandelingen van verschillende niveaus aanbieden: wekelijks zes in de zomer en drie in het voor- en najaar. Echt top is het feit dat de wandelingen steevast bij het hotel beginnen en eindigen. Een gratis wandelbus brengt je waar nodig naar het startpunt van de begeleide tocht en haalt je daar aan het eind ook weer op. De hoteliers zijn echte wandelspecialisten: ze helpen je persoonlijk met concrete wandelvoorstellen en delen hun grondige kennis van de streek. Alle aangesloten accommodaties hebben bovendien een wandelbibliotheek in huis met gidsen, wandelboeken en kaarten, een droogruimte voor de schoenen en stellen rugzakken, stokken en ander materiaal ter beschikking.

Dit is een wandelprogramma om ‘u’ tegen te zeggen. Goed opgeleide parkrangers en wandel- of berggidsen tonen je de geheimen van de bergnatuur. Het maakt niet uit of je in met bloemen bezaaide bergweiden, in het woud of in de ruige bergen erop uit wilt: met een echte parkranger of berggids de natuur te voet ontdekken is een niet te missen belevenis. En aan het eind van je wandelweek krijg je van ons de officiële wandelspeld van de regio cadeau.

Je kunt trouwens ook meteen de Wanderguide bestellen met meer dan 65 in detail beschreven wandelingen, voorzien van hoogteprofielen en moeilijkheidsaanduiding. De Wanderguide is het naslagwerk voor een goede voorbereiding van je wandelvakantie in onze regio.

4de Hohe Tauern wandelmarathon – 23 augustus 2015

Onze jaarlijkse wandelmarathon is een boeiend evenement dat elke sporter en iedereen die van wandelen en de natuur houdt zeker een keer moet beleven! Wandelplezier en het bewegen in de natuur staan tijdens het evenement voorop, en elke deelnemer kiest zijn eigen tempo en afstand. Je kunt hardlopen of wandelen, individueel of in estafette, helemaal volgens eigen kunnen.

Inschrijven kan voor:
WANDERbewerb: een wandeltocht met keuze uit individueel 25,6 km of 16 km, of een estafette (3 etappes).
LAUFbewerb: een prestatieloop waarbij je individueel voor 25,6 km of 16 km, of voor een estafette (2 etappes) kiest.

Start en finish zijn naast het Nationalparkzentrum in Mittersill waar de hele dag leuke activiteiten plaatsvinden. Voor de jonge sporters is er een kindermarathon van 7 km en een korte begeleide wandeltocht.
Meer weten over dit leuke sportevenement? Ga naar: wandermarathon.info of mittersill.info

Meer weten?
Mittersill Plus Tourismus 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?