Dolomiti SuperSummer Card

Ontdek de Dolomieten in de zomer

Ontdek de Dolomieten in de zomer. Bijvoorbeeld tijdens een uitdagende via ferrata, of juist tijdens een rustige wandeling met het hele gezin. Of bijvoorbeeld op de fiets of mountainbike. Vergaap je in de groene dalen aan de majestueuze bergtoppen die hoog boven je uittorenen, of ga juist op die toppen op zoek  En niet alleen tijdens buitensporten valt er veel te ontdekken. De Dolomieten kennen namelijk een rijke cultuur en geschiedenis. Zo kun je een ware superzomer in de Dolomieten beleven.

Wandelen in de Dolomieten

De Dolomieten ontdek je rustig te voet. Dwars door de dalen van de Dolomieten lopen veel gevarieerde wandelroutes. Van uitdagende klimtochten tot rustige ommetjes voor het hele gezin. Zo ontdek je alles wat de Dolomieten te bieden hebben. En wil je weten hoe al die mooie landschappen zijn ontstaan? Dat zie je tijdens een van de geo-routes. 

Wandelen in de Dolomieten met de Dolomiti SuperSummer Card

Mountainbiken door de Dolomieten

Op de mountainbike ontdek je de Dolomieten op een hele andere manier. Op de moutainbiketrails worden de stille hellingen opeens spectaculaire parcoursen waar je op volle snelheid vanaf kan racen. Hou je het liever rustiger? Op de fiets kun je rustig alle dalen ontdekken, terwijl je geniet van het uitzicht op de bergen om je heen, ook met het hele gezin! 

Geschiedenis en cultuur ontdekken in de bergen

De Dolomieten hebben een bewogen geschiedenis. De bergen liggen in het grensgebied tussen verschillende landen. In de afgelopen eeuwen heersten verschillende landen over de bergen. Hoog in de bergen vind je nog altijd de sporen van de strijd die zij leverden om de heerschappij om de bergen. Daarnaast zijn er nog veel meer andere musea waar je van alles kan zien en leren over de bergen. Wat denk je van bijvoorbeeld het beroemde Mountain Museum van Messner?

Dolomiti SuperSummer Card

De Dolomieten in met de Dolomiti SuperSummer Card

Je ontdekt de Dolomieten makkelijk met een van de speciale liftpassen. De SuperSummer Card geeft je toegang tot meer dan 100 liften, waarmee je makkelijk de hoogte in kan. En het mooie is: de liften zijn niet alleen geschikt voor wandelaars, maar hebben ook faciliteiten om je fiets mee de berg op te nemen.

De Points Value Card is een soort pre-paid kaart voor de liften in de Dolomieten. Koop een kaart met het aantal punten dat jij nodig hebt voor je ontdekkingstochten in de Dolomieten. Zo betaal je nooit te veel!

Ben je ’s winters al in de Dolomieten geweest? Dan kun je je Dolomiti SuperSkicard ook gebruiken. Zet gewoon nieuwe punten op je pas, en geniet van de zomerse Dolomieten met je skipas!

De kaarten voor de liften in de Dolomieten zijn makkelijk online te bestellen. Zo kun je je thuis helemaal voorbereiden. Meer informatie over de liftpassen vind je hier. En dan kun je ook meteen je pas bestellen!

Afbeeldingen:

© www.wisthaler.com via MyDolomiti

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.