Innsbruck Trek

Ontspannen trektocht door de bergwereld van Innsbruck

Droom je ervan om een echt meerdaagse huttentocht te wandelen, maar twijfel je nog over of je wel de conditie en de vaardigheden hebt? Dan is de Innsbruck Trek een prima uitdaging voor je. Op deze ontspannen trektocht ervaar je de échte bergwereld, maar geniet je tegelijk van comfort en ontspanning.

De Innsbruck Trek is een zevendaagse trektocht rondom Innsbruck. Tijdens de trektocht doe je de letterlijke hoogtepunten van de omgeving aan. Je geniet van uitzichten op de drieduizenders van de Centrale Alpen, de Kalkkögel, de Dolomieten, de idyllische Bergsteigerdörfer zoals Sellrain en natuurlijk Innsbruck zelf. Elke dag kun je kiezen uit een moeilijkere en een middelzware of makkelijke route. Zo kun je altijd een route kiezen die bij jou past. Heb je zin in een avontuur? Dan kun je de moeilijkere route nemen. Wil je juist je energie bewaren om van die uitzichten te kunnen genieten? Dan kies je voor een de gemakkelijker variant. Beide varianten hebben elke keer hetzelfde begin- en eindpunt.

Onderweg kan je gegidst worden door een gecertificeerde gids van de Alpinschule Innsbruck. Zo’n gids wijst je niet alleen de weg, maar kan je ook wijzen op al het moois dat je onderweg tegenkomt. Wie echter handig is met de wandelkaart en een goed oriënteringsvermogen heeft, kan er natuurlijk ook alleen op uit trekken. En daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de service en reserveringen.

Innsbruck Trek

Een belangrijk en comfortabel onderdeel van die service is het bagagevervoer. Dat wordt namelijk gewoon voor je geregeld. Terwijl jij dus met alleen je lichte dagrugzak op je rug geniet van al het moois langs de wandelroute, staat je grote reistas met al je andere spullen al in het volgende hotel op je te wachten.

Hotel? Jazeker, hotel. Je overnacht op de Innsbruck Trek in vooraf gereserveerde drie- en viersterrenhotels. Dat betekent dus dat je van alle gemakken bent voorzien en dat je heerlijk met de voeten omhoog kan nagenieten van je dag. Daarbij mis je overigens niks van die unieke bergervaring, onderweg zit er ‘gewoon’ een overnachting boven de 2000 meter tussen.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je een overzicht van alle etappes van de route.

 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!