Home » Reportage

Ortlieb cares

In 1981, tijdens een zeer regenachtige fietstocht in Engeland, krijgt Hartmut Ortlieb het idee voor fietstassen van waterafstotende stof als hij vrachtwagens ziet langsrijden met hun waterafstotende dekzeilen. Dat idee resulteert in 1982 in de start van het bedrijf Ortlieb, groot geworden in waterdichte fietstassen.

Hoe duurzaam is Ortlieb?

Sinds de oprichting neemt Ortlieb niet alleen op economisch gebied haar verantwoordelijkheden, maar ook op ecologisch en sociaal gebied. Duurzaamheid is het fundament van de visie van Ortlieb en dat is terug te zien in het kwalitatief hoogwaardige vakmanschap dat het bedrijf levert. Ortlieb heeft deze verantwoordelijkheid in vier gebieden onderverdeeld, die de core business van het bedrijf vormen.

Goede zorgen voor productie en milieu

Als een van de eerste bedrijven op het gebied van outdoorproducten blijft Ortlieb trouw aan een holistische, ecologische kijk op de wereld. Het is ontzettend belangrijk voor het bedrijf om op een respectvolle manier met de natuur om te gaan. Daarom zijn ze bij Ortlieb continu bezig om de carbon footprint te minimaliseren, de eco-balans te optimaliseren, zo duurzaam mogelijk te produceren en zoveel mogelijk te recyclen.

Hoogwaardige producten

Producten van een hoge kwaliteit gaan langer mee, maken de consument blij, zijn superieur onder zware omstandigheden en sparen waardevolle resources. Wij kijken er niet van op als een product na twintig jaar gebruik naar de serviceafdeling gestuurd wordt voor reparatie. Alle producten worden uitsluitend ontwikkeld en geproduceerd in Heilsbronn, Duitsland.

Tevreden werknemers

'Made in Germany’ is meer dan een kwaliteitsstandaard voor Ortlieb. Op het hoofdkantoor in Heilsbronn zorgt het bedrijf voor werkgelegenheid en een versterking van de regionale economie op de lange termijn. Wij zijn trots op haar bedrijfscultuur van eerlijkheid, wederzijds respect en een platte organisatiestructuur.

Onze sociale verantwoordelijkheid

Als bedrijf hebben wij een voorbeeldfunctie voor onze acties en hoe hiermee om te gaan. De samenleving waarin we leven is kleurrijk en divers en Ortlieb is toegewijd om hieraan bij te dragen. Directe, waardevolle en langdurige relaties met de suppliers en winkeliers zijn belangrijk voor Ortlieb. Als pioneer op het gebied van waterdichte fietstassen promoot Ortlieb fietsen optimaal, en in het bijzonder woon-werkverkeer op de fiets. Fietsen is gezond en milieuvriendelijk!

Meer inspiratie

Met sport en spel kennismaken met de Nockberge. 4 nachten v.a. € 359,- per gezin.

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 2 april 16:00 uur abonnee!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!