Ortlieb: Waterproof Outdoor Equipment

Ortlieb: Waterproof Outdoor Equipment

In de stad, in de bergen of op reis – het maakt niet uit: de producten van Ortlieb zijn bestemd voor iedereen die onafhankelijk van het weer buiten op pad wil zijn. Het merk werd in 1982 door Harmut Ortlieb in Nürnberg opgericht, nadat hij vrachtwagens zag rijden met hun waterdichte dekzeilen. Zo ontstond bij hem het idee voor fietstassen van deze waterdichte stof en ging hij zelf aan de slag met zijn moeders naaimachine.

Wat moet iedereen over Ortlieb weten?

 Waterproof Outdoor Equipment

Waterbestendig, duurzaam, uiterst functioneel en stevig geproduceerd en absoluut onverslijtbaar – in het bike- en outdoorwereldje zijn de fietstassen, rugzakken en reistassen van Ortlieb al lang bekend. Ook wandelaars, klimmers en watersportliefhebbers grijpen graag terug naar onze backpacks. We produceren uitsluitend met duurzame materialen en voor een extreem hoge waterdichtheid zetten we hoogfrequente lastechniek in. In vergelijking met producten die genaaid of gelijmd worden, is Ortlieb daarom de absolute outdoorkampioen.

Hoe duurzaam is Ortlieb?

 Waterproof Outdoor EquipmentMade in Germany is Ortliebs merkbelofte voor hoogwaardige kwaliteit, het creëren van regionale werkgelegenheid en milieuvriendelijke productie. Sinds onze oprichting nemen we namelijk niet alleen op economisch gebied onze verantwoordelijkheden, maar ook op ecologisch en sociaal gebied. Zo willen we tegen 2021 een honderd procent klimaatneutrale productie realiseren, niet alleen in Heilsbronn op ons hoofdkantoor, maar ook in de productie én transport van van stoffen en materialen. Sinds 2008 zijn we ook lid van de EOCA (European Outdoor Conservation Association), die natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld ondersteunt.

Wat is jullie meest innovatieve ontwikkeling van dit jaar?

Ga je op een meerdaagse wandeltocht en neem je je eigen spullen mee? Dan zit je goed met de Ortlieb reis- en expeditie tassen zoals de Duffle or Rack-Pack. Nieuw in 2019 is de Atrack-rugzak, waterproof volgens IP67-standaard én makkelijk in het gebruik voor alle travel- en outdoorrecreanten. Dankzij de unieke plaatsing van de TIZIP-ritssluiting aan de binnenkant van de rug van de Atrack, kun je makkelijk bij al je spullen. In je rugzak zoeken om begraven items te vinden, behoort tot het verleden! Daarnaast blijven al je spullen droog en schoon omdat het draagsysteem van de Atrack bij het in- en uitpakken niet op de grond ligt. De rugzak is vrij van PVC en wordt op een duurzame manier in Duitsland gemaakt.

www.ortlieb.nl

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.