Skigebied van de week: Arosa - Lenzerheide, Graubünden

Ja je leest het goed. Deze twee skigebieden zijn vanaf komende winter aaneengesloten waardoor we dit skigebied als één skigebied kunnen zien. In december opent een pendellift die deze twee skigebieden samenvoegt tot een van de grootste skigebieden in het kanton Graubünden, Zwitserland.

Op 14 december dit jaar viert Zwitserland de komst van de ultramoderne pendellift, van Hörnli naar Urdenfürggli. Al meer dan 40 jaar bestaat het idee voor deze verbinding. De twee skigebieden worden één winterparadijs met 225 kilometer aan pistes en is daarmee één van de grootste aaneengesloten skigebieden van het kanton. Bovendien is het nieuwe skigebied eenvoudig te bereiken, omdat de ritten met de Rhätische Bahn en de Postauto op de trajecten Chur-Arosa-Lenzerheide en Tiefencastel in het skiticket zijn inbegrepen.

Nieuwe hotels in Lenzerheide

In december opent de PRIVÀ Alpine Lodge in Lenzerheide. Deze lodge beschikt over 96 luxueus ingerichte appartementen en chalets verdeeld over 13 gebouwen, met innovatieve gastronomie, sportshop, zwembad, fitness, kinderclub en nog veel meer. Je kan kiezen of je zelf boodschappen doet en kookt of dat je gebruik wil maken van de 'Catered Lodge'.

Nieuwbouw bergrestaurant Scharmoin

Ook het bergrestaurant Scharmoin, dat bij het middenstation Lenzerheide - Scharmoin - Rothorn ligt, wordt voor de komende winter geheel nieuw gebouwd en in december 2013 geopend.

  • Volle maan boven de Parpaner Rothorn bij Lenzerheide

's Avonds kun je met de gondelbaan naar de Parpaner Rothorn en genieten in het panoramarestaurant Rothorngipfel van een 3-gangenmenu en het nachtelijke uitzicht om vervolgens op ski's of snowboard af te dalen, onder begeleiding, dat wel.

  • Manenschijnritten met fakkels bij Arosa

De gondel brengt je naar de top van de Weisshorn in Arosa. Het uitzicht tijdens heldere maannachten is erg romantisch. Na een korte stop in het bergtoprestaurant, ski of snowboard je door het stille winterlandschap. Of je wacht even op de begeleide fakkelafdaling.

Evenementen in skigebied Arosa - Lenzerheide

  • Arosa Gay Ski Week van 12-19 januari 2014

Inmiddels behoort de Arosa Gay Skiweek tot de grootste homo-winterevenementen van Europa. Een vrolijke week met veel wintersport, socializing, concerten, culinair genot, party's en ontspanning.

  • Lenzerheide: AUDI FIS Ski Weltcup-finale van 12-16 maart 2014

De wereldtop van de alpiene skisport komt deze winter al voor de vijfde keer in Lenzerheide bijeen. De beste atleten van elke discipline treden aan voor de grote finale.

  • 22e Arosa Humorfestival van 5 tot 15 december 2013

Het Arosa Humorfestival is uitgegroeid tot het grootste comedy- en kleinkunstfestival van Zwitserland. Vele prominenten hebben de laatste jaren op de bühne gestaan van de speciaal voor het festival geplaatste circustent bij de Tschuggenhut, midden in het skigebied.

Opening skigebieden Graubünden

  • Arosa 30 november 2013 tot en met 20 april 2014
  • Lenzerheide Hoogseizoen van 14 december 2013 tot en met 6 april 2014

Foto's en meer informatie: Graubuenden.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!