Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank Peters

Vakantie tijdens het Prättigauer Alpspektakel in Zwitserland

Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank PetersHet Prättigauer Alpspektakel in Zwitserland vindt elk jaar plaats rond de tweede week van Oktober. De festiviteiten duren vier dagen (donderdag t/m zondag) en worden gehouden in Seewis Dorf. Het dorp ligt in het Rätikonmassief op 950 meter hoogte met uitzicht op het Prättigauer dal. De hoogste top in het massief is de Schesaplana van 2964 meter hoog. Door de zuidelijke ligging en de natuurlijke bescherming tegen Noord- en Oostenwind is het klimaat in Seewis over het algemeen mild, maar de praktijk leert dat ook hier al vroeg in het jaar sneeuw kan vallen.

Kosten en arrangementen Alpspektakel

Dagkaart voor bezoekers vanaf 16 jaar kost 10 Zwitserse Frank (ongeveer 8,25 euro). Voor kinderen is de entree gratis. Speciale arrangementen met overnachtingen in een hotel naar keuze en 2 kilo Prättigauer kaas worden aangeboden vanaf 110 Zwitserse Frank (ongeveer 91,- euro).

Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank Peters

 

Meer informatie over de arrangementen en het reserveren: www.alpspektakel.chTelefonisch reserveren kan ook: 0041 – 81 - 325 11 11 of per e-mail: info@alpspektakel.ch

Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank Peters

Wandelingen in Seewis

Wie voor of na het feestgedruis ook nog een wandeling wil maken, kan in Seewis goed terecht. In het gebied rond Seewis ligt voor ongeveer 120 km aan wandelpaden. Een klein overzicht aan interessante wandelingen:

  • Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank PetersSeewis – Fadära – Fadärastein – Malans (2,5 uur). Dit is de bekendste wandelroute in de omgeving. Het is een korte wandeling, maar met mooie uitzichten.
  • Seewis – Plileisch – Fallider – Terlana – Guora – Sadreinegg – Vilan (4 uur). Deze wandeling leidt naar de top van de Vilan op 2375 meter hoogte vanwaar een bijzonder mooi uitzicht op het Prättigauer dal te zien is. In het gebied komen gemzen en marmotten voor.  

 

  • Schesaplanahütte – Schesaplana (2 964 m ü. M) –Totalp – Gamslugga – Schesaplanahütte (6,5 uur). Dit is een stevige wandeling in het hooggebergte, met overweldigende vergezichten. De wandeling brengt u naar de dak van het Rätikonmassief om vervolgens af te dalen naar het grensgebied met het Oostenrijkse Voralberg. Via de legendarische Totalp en Gamslugga keert u terug naar de Schesaplanahütte.

Meer informatie over deze wandelingen: www.seewis.ch/sites/tourismus/angebot/wandern

Het Prättigauer Alpspektakel. foto Frank Peters

Meer over Seewis, het Prättigauer Alpspektakel en het Prättigauer dal

Leestips

'fotoreportage Prättigauer Alpspektakel', Frank Peters in Bergen Magazine 4 2012

Laatst bijgewerkt november 2012

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?