verkeer

Verkeer in Europa - Duitsland: niet bumperkleven!

De zomervakantie is begonnen. In Europa zijn verkeersregels nog landelijk vastgesteld. Veel komt overeen met de Nederlandse wetgeving, maar soms wijken regels af. Om je vakantiepret niet te laten bederven door vermijdbare verkeersboetes, hebben we hieronder enkele opvallende zaken verzameld. Onnodig te zeggen dat we hier absoluut onvolledig zijn. Voor uitgebreide informatie over regels per land kun je terecht bij de ANWB of de Europese zusterverenigingen.

  • Vanwege een G20-top in Hamburg op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli heeft Duitsland tijdelijk weer grenscontroles ingevoerd. De controles duren tot 11 juli. Ook het openbare leven in Hamburg zal behoorlijk ontregeld worden. Uit veiligheidsoverwegingen zijn vanaf donderdag 6 juli al veel wegen in het centrum dicht en is er in de stad op grote schaal politiecontrole.

verkeer

  • In Duitsland moet je voldoende afstand houden tot de auto die voor je rijdt. De formule: als je bijvoorbeeld 100 km per uur rijdt, moet je 50 meter afstand houden tot je voorganger. Dat noemen ze een halber Tacho. Bij slecht mag het nog ruimer. Men is streng: je kunt al een boete krijgen als je op iets minder dan een halber Tacho afstand rijdt.
     
  • Parkeren is onder meer verboden niet alleen voor de inrit van een huis, maar, in smalle straten, ook aan de overkant van die inritten.
     
  • Een aanrijding met slechts kleine schade mag je niet onderling regelen. Als je de politie niet waarschuwt, kan dat een flinke boete opleveren.

Meer Duitse verkeersregels vind je op de site van de ANWB.

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)