Home » Rubriek

Veiligheid

roze wegwijzers winterwandelen
Reportage - 27 jan 2020

’s Winters verschijnen opeens roze wegwijzers in de Zwitserse bergen. Waar komen die roze wegwijzers vandaan en betekenen ze iets speciaals?

lawinepieper storing smartphone
Nieuws - 27 jan 2020

Een lawinepieper kan levensreddend zijn in geval van nood. Maar dan moet het signaal van je pieper niet verstoord worden door je smartphone.

paklijst sneeuwschoenwandelen
Reportage - 18 nov 2019

Sneeuwschoenwandelen, op rackets door een stil winterlandschap stappen. Maar wat moet je allemaal meenemen als je gaat sneeuwschoenwandelen?

Veilig klettersteigen
Nieuws - 29 aug 2019

Veel klettersteigers die in de problemen raken, konden die problemen voorkomen met een betere voorbereiding. Daarom 10 tips voor een veilige klettersteig.

Beer in de Alpen
Nieuws - 27 aug 2019

Wat moet je doen als je tijdens je bergwandeling grote roofdieren zoals een wolf of beer tegenkomt.

Mount Snowdon weer
Nieuws - 5 aug 2019

Een nieuwe, handige website voor wandelaars in Wales, geeft live informatie over het weer op Mount Snowdon.

regels op de almen
Nieuws - 17 apr 2019

De Oostenrijkse regering heeft nieuwe regels voor wandelaars op de almen opgesteld. Daarmee moeten ongelukken worden voorkomen.

voorbereidingen bergwandelen
Reportage - 11 apr 2019

Het is lente! Ben je al klaar voor je volgende bergwandelingen? Voor je eerste bergtocht van het seizoen is het goed om je goed voor te bereiden.

help de bergredders
Nieuws - 1 apr 2019

Wandelaars, skiërs en andere bergsporters moeten de locatiegegevens op hun smartphone aanzetten. Zo ben je in geval van nood je beter vindbaar voor redders

app zwitserse reddingsdiensten
Nieuws - 18 feb 2019

​De Zwitserse reddingsdienst REGA heeft een nieuwe app. Met de app kun je als bergwandelaar in geval van nood makkelijk de bergredders laten uitrukken.

zonnebrand wintersport
Reportage - 6 feb 2019

Moet je je als wintersporter insmeren tegen de zon? Jazeker! Ook tijdens een koude wintersportdag kun je verbranden door de zon.

bergwandelen met je hond
Reportage - 25 jan 2019

Op beurzen en via e-mail krijg ik geregeld de vraag of honden toegelaten worden op bergpaden en in berghutten. Het antwoord is niet eenduidig.

Pagina's

Abonneren op Veiligheid