Home » Rubriek

Veiligheid

Bergschoenen
Reportage - 20 mei 2022

Normaal hoor je als je loopt ritselend gras of knarsend grind onder je schoenen. Maar soms hoor je een piepend geluid. Tijd om naar de schoenmaker te gaan?

3g oostenrijk
Nieuws - 16 mei 2022

Reis je deze zomer naar Oostenrijk om lekker de bergen in te gaan? Goed nieuws: vanaf maandag 16 mei heb je geen 3G-toegangsbewijs meer nodig.

alpenweide
Nieuws - 3 mei 2022

Het bergwandelingenseizoen is weer begonnen! Lees hier 7 tips over hoe je goed voorbereid een bergwandeling maakt in de lente.

misverstanden over lawines
Nieuws - 7 feb 2022

Lawines zijn de nachtmerrie van elke wintersporter en hebben soms een haast mythische status. Maar daardoor zijn er ook veel misverstanden over lawines.

alcohol skipiste italië
Nieuws - 22 nov 2021

Waarschijnlijk worden op 1 januari 2022 de alcoholregels op Italiaanse skipistes veel strenger. Minder alcohol, minder ongelukken, hopen de Italianen.

2-G regel Oostenrijk
Nieuws - 8 nov 2021

In Oostenrijk en delen van Duitsland geldt nu de 2-G regel, waarmee de landen hopen het coronavirus tijdens de wintersport in te dammen.

Bergwandeling
Nieuws - 2 sep 2021

Om alle buitensporters op hun gemak te laten voelen is er een vernieuwde campagne gestart: de Buitencode. Deze bevat vijf regels voor buitensporters.

travelcheck Zwitserland
Nieuws - 8 jul 2021

Het Europese certificaat waarmee je in de EU kan aantonen dat je geen besmettingsrisico vormt, wordt ook in Zwitserland geaccepteerd.

regels corona vakantie bergen
Nieuws - 14 jun 2021

We kunnen weer op reis in de zomer van 2021. Maar er nog steeds in veel regels die vaak veranderen. Op deze sites vind je de meest actuele reisinformatie.

3G advies vakantie
Nieuws - 7 jun 2021

Wie informatie over riezen voor de zomer van 2021 zoekt, komt vaak de 3G-regels tegen. Wat zijn die regels en waar moet je aan voldoen?

fun principe Alpen
Nieuws - 10 mei 2021

Het zou wel eens druk kunnen worden in de bergen. Hoe houden we het leuk met zo veel mensen in de bergen? Volgens het FUN-principe!

bergwandelen knieeën ontlasten
Reportage - 12 apr 2021

Tijdens een bergwandeling kun je je knieën flink belasten. Met deze tips ontzie je je knieën, zo word je minder moe en heb je minder kans op knieblessures.

Pagina's

Abonneren op Veiligheid