Home » Rubriek

Veiligheid

Onweer in de bergen
Reportage - 25 jun 2020

Na zonneschijn komt ook weer regen. En soms zelfs onweer. Maar wat moet je doen als je tijdens je bergwandeling in een onweersbui terechtkomt?

Motorverbod tirol
Nieuws - 8 jun 2020

De deelstaatregering van Tirol verbiedt luidruchtige motoren op een aantal bergwegen. Daarmee moet de rust wederkeren in de bergen. Waar geldt het verbod?

wandeltijd berekenen bergwandeling
Reportage - 18 mei 2020

Hoe lang doe je over een tocht? Dé vraag als je een bergwandeltocht plant. Maar hoe weet je dat van te voren? Hier vertellen we je hoe je dat berekent.

regels corona alpen
Nieuws - 12 mei 2020

Als we weer naar de bergen kunnen, zullen we rekening moeten houden met maatregelen tegen het coronavirus. Hoe pas je die toe tijdens een bergwandeling?

tijden wegwijzers bergen
Reportage - 11 mei 2020

Het is je vast opgevallen. Wegwijzers in de bergen geven niet aan hoe lang je route is, maar ze vertellen de tijd die je nodig zal hebben om er te komen. Waarom?

IFALP
Nieuws - 2 mrt 2020

Verschillende landen hebben hun eigen informatiekanalen en voorspellingen voor lawines. Als het aan IFALP ligt, verandert dat en komt er één systeem.

coronavirus bergvakantie
Nieuws - 2 mrt 2020

Het coronavirus CoV-19 waart ook in de Alpen rond. Wat betekent dit voor je bergvakantie?

roze wegwijzers winterwandelen
Reportage - 27 jan 2020

’s Winters verschijnen opeens roze wegwijzers in de Zwitserse bergen. Waar komen die roze wegwijzers vandaan en betekenen ze iets speciaals?

lawinepieper storing smartphone
Nieuws - 27 jan 2020

Een lawinepieper kan levensreddend zijn in geval van nood. Maar dan moet het signaal van je pieper niet verstoord worden door je smartphone.

paklijst sneeuwschoenwandelen
Reportage - 18 nov 2019

Sneeuwschoenwandelen, op rackets door een stil winterlandschap stappen. Maar wat moet je allemaal meenemen als je gaat sneeuwschoenwandelen?

Veilig klettersteigen
Nieuws - 29 aug 2019

Veel klettersteigers die in de problemen raken, konden die problemen voorkomen met een betere voorbereiding. Daarom 10 tips voor een veilige klettersteig.

Beer in de Alpen
Nieuws - 27 aug 2019

Wat moet je doen als je tijdens je bergwandeling grote roofdieren zoals een wolf of beer tegenkomt.

Pagina's

Abonneren op Veiligheid