Home » Rubriek

Veiligheid

Zonnebril in de bergen
Reportage - 24 feb 2021

​Een zonnebril hoort altijd in je rugzak te zitten. Zowel in de winter als in de zomer. Hoe herken je een goede zonnebril en waarom is dat belangrijk?

coronatest tirol
Nieuws - 15 feb 2021

Een nieuwe regel op de Tiroler skipistes. Daar mag je alleen nog op vertoon van een recente negatieve coronatest de piste op.

online avalanche course mammut
Nieuws - 14 jan 2021

In de lockdown hoef je je niet te vervelen. Mammut geeft een gratis online cursus over hoe je om moet gaan met je lawine-airbag en andere uitrusting.

ffp2 mondmasker verplicht oostenrijk en beieren
Nieuws - 13 jan 2021

Ook in de Alpen zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimtes en het openbaar vervoer. Maar let op, in steeds meer gebieden moet dat een FFP2 masker zijn.

Vakantie boeken regels corona
Nieuws - 4 jan 2021

Wil je nu al een vakantie richting de bergen boeken? Dan moet je er rekening mee houden dat door het coronavirus alles nog erg onzeker is.

jetpacks mountain rescue lake district
Nieuws - 7 okt 2020

De bergredders van de Great North Air Ambulance Service in het Britse Lake District krijgen misschien wel een heel bijzonder uitrustingsstuk: jetpacks.

waar komen teken voor
Reportage - 23 sep 2020

Het tekenseizoen is nog in volle gang. Maar waar zitten teken? waar moet je op letten en hoe voorkom je een tekenbeet?

corona innsbruck
Nieuws - 22 sep 2020

De coronacrisis laait op veel plekken in Europa weer op. Op 22 september 2020 maakte de Nederlandse overheid delen van Oostenrijk en Frankrijk oranje.

weerbericht Alpen
Reportage - 24 aug 2020

We zeggen altijd dat je het weerbericht moet checken. Hier vind je de beste weerberichten voor de Alpen.

veilig wandelen in de bergen
Reportage - 17 aug 2020

Bij bergwandelen horen steile hellingen. Ben jij bang dat je snel je evenwicht verliest op een steile helling? Met deze simpele technieken wandel je veilig

Planpincieux gletsjer
Nieuws - 10 aug 2020

De populaire wandelgebieden rondom Val Ferret in de regio Val d’Aosta (Italië) zijn weer volledig open. Een deel van regio was een aantal dagen afgesloten.

code rood zwitserland
Nieuws - 3 aug 2020

De coronacrisis blijft de gemoederen bezig houden. België voerde code rood in voor een deel van Zwitserland en regio’s in Spanje, Frankrijk en Engeland.

Pagina's

Abonneren op Veiligheid