Home » Rubriek

Veiligheid

jetpacks mountain rescue lake district
Nieuws - 7 okt 2020

De bergredders van de Great North Air Ambulance Service in het Britse Lake District krijgen misschien wel een heel bijzonder uitrustingsstuk: jetpacks.

waar komen teken voor
Reportage - 23 sep 2020

Het tekenseizoen is nog in volle gang. Maar waar zitten teken? waar moet je op letten en hoe voorkom je een tekenbeet?

corona innsbruck
Nieuws - 22 sep 2020

De coronacrisis laait op veel plekken in Europa weer op. Op 22 september 2020 maakte de Nederlandse overheid delen van Oostenrijk en Frankrijk oranje.

weerbericht Alpen
Reportage - 24 aug 2020

We zeggen altijd dat je het weerbericht moet checken. Hier vind je de beste weerberichten voor de Alpen.

veilig wandelen in de bergen
Reportage - 17 aug 2020

Bij bergwandelen horen steile hellingen. Ben jij bang dat je snel je evenwicht verliest op een steile helling? Met deze simpele technieken wandel je veilig

Planpincieux gletsjer
Nieuws - 10 aug 2020

De populaire wandelgebieden rondom Val Ferret in de regio Val d’Aosta (Italië) zijn weer volledig open. Een deel van regio was een aantal dagen afgesloten.

code rood zwitserland
Nieuws - 3 aug 2020

De coronacrisis blijft de gemoederen bezig houden. België voerde code rood in voor een deel van Zwitserland en regio’s in Spanje, Frankrijk en Engeland.

mondkapjes oostenrijk corona
Nieuws - 22 jul 2020

In Oostenrijk worden de maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen weer aangescherpt, nu het aantal besmettingen toeneemt.

koeien alm
Nieuws - 13 jul 2020

Koeien en bergwandelaars gaan niet altijd goed samen. In Zwitserland wordt een app getest die botsingen tussen koeien en wandelaars moet voorkomen.

wat moet je doen bij blaren
Reportage - 6 jul 2020

Blaren: iedere wandelaar krijgt ze wel eens, maar wat moet je doen met blaren? Doorprikken, of kun je ze beter dicht laten?

Onweer in de bergen
Reportage - 25 jun 2020

Na zonneschijn komt ook weer regen. En soms zelfs onweer. Maar wat moet je doen als je tijdens je bergwandeling in een onweersbui terechtkomt?

Motorverbod tirol
Nieuws - 8 jun 2020

De deelstaatregering van Tirol verbiedt luidruchtige motoren op een aantal bergwegen. Daarmee moet de rust wederkeren in de bergen. Waar geldt het verbod?

Pagina's

Abonneren op Veiligheid