Uitzicht op de pieken in de Dolomieten

Volop genieten van het uitzicht in de Europese bergen

Weet je nog niet waar je deze zomer heen wilt om te bergwandelen? Lees dan snel verder. Hier vind je vijf relatief simpele bergwandelingen met prachtig uitzicht, geselecteerd door de redactie van Bergen Magazine. 

Oog in oog met de Mont Blanc (Chamonix, Frankrijk)

Een panoramatocht op instapniveau: tegenover het Lac Blanc, bij de hoogste berg van West-Europa: de Mont Blanc. Met de Flégère-lift (ook leuk voor kinderen) ga je snel de hoogte in en loop je probleemloos tot aan het azuurblauwe Lac Blanc waar je kunt ontspannen op een terras. Deze tocht is enorm populair in de zomermaanden. Marmotten en steenbokken worden nieuwsgierig en komen ook even een kijkje nemen.

Hemelse ervaring in de Rosengarten (Val di Fassa, Italiaanse Dolomieten)

Hemelse ervaring in de Rosengarten (Val di Fassa - Italiaanse Dolomieten)

Deze wandeling - in het Tolkien-achtige landschap van de Italiaanse Dolomieten - naar de 2.887 meter hoge Cima Scalieret in het hart van het massief is niet voor watjes. Hoewel de wandeling nergens fysiek zwaar of steil is (Bergwijzer liep 'm met een 6-jarig meisje) is het pad soms slecht begaanbaar door losliggend puin. Op enkele korte passages tijdens de afdaling krijg je het gevoel op de snede van een mes te lopen. De top zelf is een plateau waarvan het uitzicht reikt tot aan de verste Dolomietentoppen en de Alpenhoofdkam in Oostenrijk!

Hoog boven de Aletschgletsjer (Fiesch, Wallis, Zwitserland)

Aletschgletsjer. Foto Aanjhan Ranganathan

Deze 'Unesco Höhenweg' verbindt de kabelbaanstations van de Eggishorn (2.893 meter) en de Bettmerhorn (2.647 meter) met elkaar en is dé wandelklassieker van de regio Jungfrau-Aletsch. De Aletschgletsjer (26 kilometer lang en daarmee de grootste van de Alpen) ligt over de gehele wandeling letterlijk aan je voeten. Het uitzicht op de immense ijsstroom is ronduit fantastisch. In zo'n vier uur bereik je het bergstation van de gondelbaan naar Bettmeralp.

Hochstubai Panoramaweg (Sölden, Ötztal, Oostenrijk)

Deze prachtige hoogtewandeling begint boven op het Timmelsjoch, de pas die de grens vormt tussen Oostenrijk en Italië. Je loopt terug richting Sölden over vijf rotstoppen naar het Brunnenkogelhaus, een prachtig gelegen hutje op de top (2.738 meter). Onderweg niets dan vergezichten op de Ötztaler en Stubaier Alpen. Vanaf de berghut volgt een lange afdaling naar Sölden. Na 6 uur wandelen, 1.600 meter naar beneden, ben je klaar voor het bruisende après-wandelen in Tirol.

Hoogtetoer op de Sella (Sellamassief, Italiaanse Dolomieten)

Voor wie de ruigheid van Dolomieten echt wil ontdekken, is een hooggebergtewandeling vanaf de top van het Sellamassief naar beneden een buitenwereldse ervaring. Je start bij het bergstation van de Pordoi-kabelbaan en loopt probleemloos in minder dan een uur naar de 3.152 meter hoog gelegen top. Daarna volgt een spannende passage bergafwaarts naar de Kostnerhut. Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht op beroemde Dolomietenbergen. 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)