Bergtochten rondom Aosta met uitzicht op de Gran Paradiso

Met uitzicht op de Gran Paradiso. Zo heet de nieuwe berggids van Robert Weijdert, redacteur van Bergen Magazine. In deze gids zijn de interessantste bergwandelingen en lichtalpiene beklimmingen rond de hoofdplaats Aosta bijeengebracht met de Gran Paradiso als lichtend hoogtepunt. Dit boek ligt vanaf 25 februari 2014 in de winkels.

Met uitzicht op de Gran Paradiso

Het Valle d’Aosta, de noordwestelijke bergprovincie van Italië, maakt op bijna iedere bezoeker een onvergetelijke indruk. De lichtmediterrane, gastvrije sfeer in combinatie met de vergletsjerde bergwereld van de Gran Paradiso en de granieten elegantie van de Mont Blanc, laten niemand onberoerd. Voor de bergsporter zijn de mogelijkheden schier eindeloos: van plezierige wandelingen in familieverband tot pittige dagtochten, van lichtalpiene en zware beklimmingen tot trektochten – het is er allemaal.
In deze gids zijn de interessantste bergwandelingen en lichtalpiene beklimmingen rond de hoofdplaats Aosta bijeengebracht met de Gran Paradiso als lichtend hoogtepunt. Bij iedere tocht staat vermeld of hij ook voor kinderen geschikt is. Het resultaat is een uiterst praktische gids, waarin de informatie op een handige manier is gerangschikt en toegankelijk gemaakt voor de lezer. Het maakt Bergtochten rondom Aosta tot een onmisbare gids voor dit deel van de Italiaanse Alpen.

Eerder in deze serie zijn verschenen:

  • Tour du Mont Blanc
  • Met uitzicht op de Mont Blanc
  • Met uitzicht op de Écrins
  • Met uitzicht op de Dent d’Hérens

Over de auteur:

Robert Weijdert was deelnemer aan twee Himalaya-expedities, waaronder een naar de Mount Everest. Daarnaast beklom hij meer dan 70 vierduizenders. Hij is mede-auteur van Bergland, het standaardwerk over het Nederlands alpinisme en is bekend van vele publicaties over de bergsport in het algemeen en het Valle d’Aosta in het bijzonder.

Je kunt dit boek nu bestellen

Hoe? Via de site van de uitgeverij van Robert Weijdert. Daar vind je meer informatie over deze en andere titels van Robert Weijdert.

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past